En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament de Salut recomana als positius de covid-19 per test d'antígens que no vagin al Centre d'Atenció Primària (CAP).

La recomanació es fa en un context d'escalada de les infeccions i d'augment de la pressió assistencial al primer nivell de la xarxa sanitària.

Si el test d'antígens és positiu, la recomanació del Salut és aïllar-se 10 dies al domicili, sense que calgui repetir la prova al CAP.

Són indicacions, subratlla Salut, del procediment d'actuació enfront casos d'infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en fase II de mitigació. També indica que si no hi ha símptomes o són lleus o no cal la baixa, es pot contactar telemàticament amb el CAP per comunicar el positiu i que s'inclogui a la història clínica de l'afectat.

El protocol del qual informa Salut estableix que la persona afectada rebrà un missatge a través de telefonia mòbil en què podrà reportar els contactes estrets.

En cas que calgui la baixa, la recomanació és, igualment, contactar de forma telemàtica amb el CAP o per telèfon. Si els símptomes empitjoren o la persona es troba malament, sí que es recomana anar al CAP o trucar al 112.

D'altra banda l'atenció primària va atendre ahir dilluns 60.000 visites per covid, un 25% més que el pic de la cinquena onada. Llavors van ser unes 48.000 visites registrades el 12 de juliol, segons ha explicat la directora assistencial de l'Atenció Primària, Ariadna Mas. Les xifres suposen un "rècord absolut" i Mas creu que encara aniran a més per l'efecte de les interaccions del Nadal.

Tot plegat ha fet que l'atenció primària estigui "centrada en la covid" i que més enllà d'això es mantinguin només les visites a embarassades, nounats i situacions de més risc i no ajornables. Mas ha insistit que no cal anar al CAP si es dona positiu en un test d'automostra perquè "no aporta res" repetir la prova.

Vota el número 1

Pel 2 de juny

COL·LABORADORS