En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El Ple de l'Ajutament de Llagostera on es va aprovar el pressupost del 2022.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ple de Llagostera ha aprovat el pressupost del 2022 amb els vots a favor de l’equip de govern i amb el vot contrari de Junts per Llagostera i l’abstenció del PSC.

En quan a inversions, es destinaran 925.295€, una part es finançarà amb un crèdit de 600.000€ i la resta amb el romanent del pressupost d’aquest 2021. Segons el regidor d’Hisenda, David Parron, amb aquest crèdit el deute se situarà al 31,95%, molt inferior al màxim del 110% permès per llei.

Parron, va explicar durant la sessió plenària d’aquest passat dimecres que el pressupost del 2022 puja un 0.87% respecte al d’aquest 2021. Així doncs, és de 9.575.000€ mentre que per a la residència Josep Baulida és de 1.498.400€, fent un pressupost consolidat de 11.073.400€.

Parron va destacar diversos aspectes, un d’ells és l’ampliació de la plantilla de personal del consistori, que s’incrementarà amb 10 treballadors. Aquest s’incorporaran a diferents àrees i també als serveis generals. La despesa de personal augmentarà un 13%, com també hi haurà un increment salarial del 2% per a tota la plantilla de l’Ajuntament de Llagostera.

En referència a l’augment de personal, Parron va destacar que “suplirà la manca estructural que hi havia de personal dins de diverses àrees del consistori. No son totes les que farien falta però és l’esforç més important dels darrers anys”.

També en el capítol de despeses, augmenten un 15% les subvencions amb un total de 390.000€. Es destinaran a reduir desigualtats amb una puja del 31.97%, i per al teixit cultural i associatiu l’augment serà del 19.56% respecte aquest 2021.

David Parron va destacar l’augment del 16.7% per a l’Escola de Música del Casino i un increment del 55.6% per a l’educació i al lleure.
En quan a cooperació, es continuarà destinant el 0.7% del pressupost municipal, és a dir 38.500€.

Pel que fa a Serveis Socials, hi haurà una nova partida de 14.000€ mitjançant un conveni amb el Consorci de Benestar Social del Gironès per al desenvolupament del centre obert per poder atendre a infants que presenten vulnerabilitat durant tot el curs. També es destinaran 162.000€ per poder augmentar el servei d’atenció domiciliaria.

Les entitats socials també tindran un increment en les subvencions, en concret per poder dur a terme diversos projectes que contemplen l’actuació de Serveis Socials, com Càritas, Creu Roja, Oncolliga, entre d’altres.

També augmenta la partida d’acollida i ciutadania fins als 20.000€ ampliant el servei d'acollida i el servei d’assessorament jurídic en matèria d’estrangeria.

En matèria de polítiques d’habitatge, el pressupost per al 2022 augmenta en un 48%, amb l’objectiu de consolidar els serveis d’oficina i poder augmentar el parc d’habitatge social amb la compra i modernització d’habitatges tancats.

També es té previst recuperar diversos serveis actualment externalitzats, amb la voluntat de destinar els beneficis a la ciutadania. Un d’aquets és el de la zona blava i que al llarg del 2022 es concretarà la seva recuperació.

Des de l’equip de govern també es volen realitzar diverses millores a equipaments municipals, com per exemple la construcció d’unes noves oficines per a Medi Ambient, es canviaran els tancaments de l’edifici de l’Ajuntament i la modernització i restauració de la comissaria de la Policia Local. En relació a la policia, també s’adquiriran càmeres personals per als agents i un vehicle amb protecció per a la recollida d’animals.

També es te previst la compra de Ca la Txe i s’enderrocarà Casablanca (ja adquirit per l’Ajuntament). També en destaquen les obres vinculades al PUOSC al rec de Can Gotarra, La Canyera i a les escoles.

El pressupost també preveu l’arranjament definitiu de la part baixa del passeig Pompeu Fabra, fer més accessibles les voreres, l’adequació del pàrquing PAU2, la canonada d’aigua a Mont Rei i a la Mata i l’acabament de la urbanització del carrer Indústria.

Pel que fa al capítol d’ingressos, es va destacar durant el Ple que hi ha un increment del 13% del Fons Nacional de Cooperació de l’Estat, també 110.000€ per la venda de parcel·les municipals i que aquest diners es destinaran a polítiques d’habitatge. També es rebrà una subvenció per part de la Diputació de Girona i que es destinarà millores a les àrees dels veïnats.

El regidor David Parron, va destacar que el pressupost municipal 2022 és "valent i ambiciós, sobretot en matèria de personal, però també en les accions i inversions amb la voluntat de continuar desplegant el Pla de Govern".

El pressupost es va aprovar ahir dimecres 29 de desembre durant el Ple ordinari de l'Ajuntament de Llagostera, el qual es va realitzar telemàticament. El pots recuperar a l'aparat de podcast d'aquest web.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS