En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) prorrogar 14 dies més les restriccions vigents, amb toc de queda a 124 municipis.

Les mesures, que van entrar en vigor el 24 de desembre, s'havien fixat fins al 7 de gener.

L'objectiu d'aquesta pròrroga és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l'ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari.

La pròrroga serà aprovada dimarts pel Procicat, en una resolució que s'enviarà al TSJC. En la reunió d'aquest dilluns a la tarda, la comissió delegada de la covid-19 ha actualitzat també la llista de municipis de 10.000 habitants on s'aplicarà la restricció de la mobilitat nocturna.

D'aquesta forma s'incorporen Castell-Platja d'Aro, Cunit, el Vendrell, Mont-roig del Camp, Salt i Torroella de Montgrí. A més dels 9 municipis illa que ja hi ha en la resolució vigent. La nova proposta inclou, doncs, un total de 132 municipis.

La restricció de la mobilitat nocturna es vol continuar aplicant d'1 de la matinada a 6 del matí als municipis de més de 10.000 habitants amb una incidència acumulada a 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.

El tribunal també haurà de decidir si dona llum verda a la limitació de les bombolles, on l'executiu vol mantenir l'escenari actual, amb un número absolut que no superi les 10 persones, tant a l'interior com a l'exterior i tant en l'àmbit privat com en el públic.

Pel que fa a la resta de retriccions que no depenen de l'aval del TSJC, el Govern opta per mantenir la capacitat màxima a l'interior de bars i restaurants en un 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l'aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d'oci nocturn romandran tancats, mentre que l'aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%, percentatge que també s'aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.

El teletreball es manté com a prioritari en l'administració de la Generalitat i es recomana fermament en l'àmbit laboral privat.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS