En directe: Compàs de Cobla - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

Foto: ICS

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En motiu del Dia Mundial sense Fum, els centres de salut de l’ICS celebren aquests dies un conjunt d’activitats adreçades a fomentar la consciència dels perjudicis que causa el fum del tabac.

A l’Hospital Trueta, els actes s’han concentrat avui a l’exterior del centre, on es convidava els usuaris fumadors a canviar cigarretes per pomes, per representar el canvi d’un hàbit tòxic per un de saludable.

Al mateix temps, al vestíbul de l’Hospital, professionals del Servei de Pneumologia han informat de les diverses fórmules que ofereix l’Institut Catala de la Salut de Girona per ajudar a la deshabituació (consultes mèdiques i sessions grupals), a més de fer-los cooximetries i espirometries.

Al llarg de tota la setmana la majoria de centres d’atenció primària de l’ICS Girona han organitzat, en col·laboració amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya, diferents accions, més d’un centenar, per conscienciar els seus usuaris de la importància de deixar el tabac. Aquestes han consistit, sobretot, a donar informació a la població de totes les edats sobre els perjudicis que el tabac causa a la salut.

També s’han fet proves de saturació, mesures de la pressió arterial, tests de dependència del tabac, i, en tots els casos, s’ha ofert ajuda a la ciutadania per deixar de fumar. També s’han organitzat diverses campanyes per a les xarxes socials, caminades saludables i activitats dinamitzades als parcs urbans de salut, a més de tallers de prevenció i l’intercanvi de cigarretes per fruita.

L’any 1987 l’Organització Mundial de la Salut va declarar el 31 de maig com a Dia Mundial sense Tabac. amb la intenció d’alertar sobre els efectes negatius del tabaquisme per a la salut, que comporta gairebé sis milions de morts, cada any, a tot el món.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS