En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La reunió del Govern durant el Consell Executiu. / Foto: Rubén Moreno (Govern)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha justificat la decisió de prorrogar dues setmanes més les restriccions per la 6a onada per "evitar que l'elevadíssim nombre de contagis provoqui danys majors".

"No és agradable, tampoc desitjat, però és necessari", ha afirmat en la roda de premsa posterior al consell executiu.

El Govern ha enviat la resolució al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè doni el vistiplau a la pròrroga del toc de queda i la limitació de les trobades socials a deu persones (les que necessiten aval judicial).

Plaja ha confirmat que les cavalcades es podran celebrar com estava previst, amb mesures específiques com portar la mascareta en tot moment i evitar les aglomeracions.

 

En concret, l'executiu ha demanat al tribunal que autoritzi el toc de queda d'1 de la matinada a 6 del matí als municipis de més de 10.000 habitants amb un índex d'incidència acumulada a 7 dies superior a 250 casos per cada 100.000 habitants. La llista actualitzada pel Govern inclou un total de 132 poblacions, 9 dels quals són nou municipis illa.

També ha demanat mantenir 14 dies més la limitació de reunions familiars i socials a un màxim de 10 persones, limitar al 70% l'aforament als actes religiosos i cerimònies civils, i mantenir l'ús de passaport covid en establiments com gimnasos i restaurants.

A més de les mesures que requereixen d'autorització judicial, el Govern també va decidir aquest dilluns mantenir la capacitat màxima a l'interior de bars i restaurants en un 50% (i del 100% a les terrasses), mentre que l'aforament a comerços i empreses de serveis serà del 70%, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.

Els locals d'oci nocturn romandran tancats, mentre que l'aforament de sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa serà del 70%.

L'executiu també manté el teletreball com a prioritari en l'administració de la Generalitat i es recomana en l'àmbit laboral privat.

Aquesta vegada, però, la fiscalia no s'oposa ara al toc de queda i a la limitació de reunions a 10 persones a Catalunya. El ministeri públic s'hi va mostrar en contra just abans de Nadal, quan el Govern va demanar l'aval del TSJC a aquestes mesures que afecten drets fonamentals.

En el seu informe sobre la petició de pròrroga, però, la fiscalia constata que les mesures ja van ser autoritzades pel TSJC el 23 de desembre i afegeix que, com que l'actual petició és una "pròrroga temporal per raons de caducitat del termini", i que la informació facilitada per l'autoritat sanitària està "degudament justificada" per la seva "necessitat, idoneïtat i proporcionalitat", no s'oposa a mantenir les restriccions.

 

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS