En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'administració d'una vacuna contra la covid-19. / Foto: Gemma Sánchez (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió de Salut Pública ha aprovat obrir la tercera dosi contra el coronavirus a les persones d'entre 39 i 18 anys. L'organisme en què estan representats el Ministeri de Sanitat i les autonomies hi ha donat llum verda.

Ha estat en una reunió aquest dijous on s'ha acordat a administrar la dosi de reforç a més grups d'edat començant "de forma endreçada, de major a menor". Per tant, es començarà per la franja de 39 a 30 anys.

Ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias. També ha explicat que l'organisme ha acordat retallar de 6 a 5 mesos el període per rebre la dosi de reforç des de l'anterior. La Generalitat havia demanat ambdues modificacions.

Ara, falta que el Departament de Salut anunciï quan obrirà les cites prèvies.

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat ha anunciat que s'administrarà una quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a persones immunodeprimides 5 mesos després d'haver rebut la tercera.

Davant l'avenç de la variant òmicron, la Comissió de Salut Pública va avalar a mitjans de desembre la tercera dosi a les franges d'entre 59 i 50 anys i continuar amb la de 49 a 40 anys i, un mes després, ho amplia a la resta de franges de persones majors d'edat que encara no la podien rebre.

Darias ha justificat la reducció d'un mes del període que ha de passar entre la segona i la tercera dosi per l'evolució de la pandèmia així com a l'evidència científica sobre la malaltia.

La ministra ha explicat que la Ponència de Vacunes està en "permanent estudi observacional de la realitat" i ha dit que la mesura està en "consonància amb el que estan fent altres països de l'entorn".

La titular de Sanitat ha remarcat que aquelles persones que s'hagin infectat recentment de coronavirus hauran d'esperar quatre setmanes abans de la dosi de reforç i que caldrà que faci cinc mesos des que van rebre l'anterior dosi.