En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La directora dels Serveis Territorials de la Presidència, Maria Josep Porta, la delegada, Laia Cañigueral, i el director dels Serveis Territorials de la Vicepresidència, Pere Saló. / Foto: Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha presentat aquest divendres el document "de treball" que recull els objectius de mandat que s'ha marcat la Generalitat a la demarcació.

Cañigueral ha assegurat que estan alineats amb les quatre transformacions anunciades: la democràtica, social, verda i feminista.

"Fa mig any que vam assumir la responsabilitat i teníem molt clar que el nostre repte era la recuperació social i econòmica, sobretot ara que ja fa dos anys que vivim immersos en aquesta pandèmia que ho ha alterat tot", ha assegurat a l'inici de la seva intervenció Cañigueral. En total, la delegada del Govern ha anunciat una vintena d'objectiu i més de 200 accions per fer-los realitat.

Entre els més destacats, impulsar la formació professional "diversificada" i adequada a la demanda. "Hi ha una distància entre la falta de personal i l'atur que hauríem de superar", ha dit Cañigueral. Per això, ha anunciat la creació d'una Taula estratègica de la Formació Professional, l'elaboració d'un mapa de la formació professional i la instauració de figures professionals d'orientadors juvenils en aquest sentit.

Un altres dels objectius que ha destacat és la promoció de la mobilitat "col·lectiva, connectada i descarbonitzada". Per fer-ho possible, ha dit que cal reforçar el paper de l'ATM a Girona, adequar l'oferta del transport públic a les demandes dels joves i, sobretot, definir una estratègia de promoció de l'aeroport de Girona.

En aquest sentit, ha anunciat per dimarts una reunió en el marc de l'Associació per al desenvolupament de les Comarques Gironines (AGi), que està formada pel Govern, la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç gironina per abordar aquesta estratègia i fixar una "estratègia comuna".

Un altres dels objectius passa per desenvolupar el Campus de Salut i elaborar el Pla funcional operatiu del nou Trueta. Cañigueral ha avançat que en les properes setmanes començaran la seva redacció, que comptarà amb la participació dels professionals.

El document també fixa com un objectiu prioritari promoure les polítiques d'accés a l'habitatge amb parc públic, augmentar l'ús social del català, garantint la seva presència en l'àmbit educatiu i potenciant-ne l'ús a l'administració de Justícia. A més, vol potenciar el contactes i la col•laboració amb la Catalunya del Nord.

D'altra banda, el Govern s'ha marcat com a objectiu potenciar la indústria, al innovació empresarial i el sector primari i implementar un pla de transició energètica, a través de la biomassa i en projectes "amb el consens del territori". Cañigueral no s'ha posicionat en relació al projecte eòlic del Parc Tramuntana i ha plantejat la necessitat d'impulsar comunitats energètiques.

En relació a les infraestructures, el Govern no ha concretat quins projectes viaris seran prioritaris però ha avançat que la variant d'Olot "es farà". "La qüestió és consensuar quin seran el recorregut i la dimensió que tindrà però amb rotunditat, es farà", ha afirmat el delegat territorial de Vicepresidència, Pere Saló.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS