En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un grup d'alumnes de primària. / Foto: Albert Lijarcio (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'Educació permetrà que professors de secundària facin classe a primària en les escoles concertades si és necessari per cobrir les baixes per la covid.

La conselleria prepara una resolució perquè això sigui possible i podria estar a punt en unes 48 hores, segons ha explicat el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, a Catalunya Ràdio. La mesura també s'aplicaria en centres de titularitat del món local.

El conseller ha recordat que es tracta d'un protocol sanitari i no educatiu i ha assegurat que l'objectiu sempre ha estat protegir la salut de la comunitat educativa i amb la màxima presencialitat.

El conseller ha reconegut que el moment actual és complicat i que està provocant "tensió" als centres educatius, però ha negat que hi hagi descontrol. Ha augurat que a finals de la setmana vinent es podria arribar al màxim d'incidència i començar a baixar. En tot cas, ha asseverat que no perilla el manteniment de les escoles obertes.

Ha reconegut que si es confinessin els grups des del primer positiu la gestió seria més fàcil i per això ha defensat el no fer-ho, o fer-ho a partir de cinc casos pel que fa a infantil i primària. Ha reconegut que tot plegat suposa una "sobrecarrega" en la gestió als centres educatius.

Cambray ha defensat també que Catalunya és la única comunitat que fa tests d'antígens als contactes quan hi ha un positiu a la classe. Ha explicat que això està permetent detectar molts asimptomàtics, persones que durant els propers tres mesos no s'hauran de confinar perquè es consideraran immunitzades.

Sobre això, ha apuntat que el virus s'haurà de passar "si o si" i ha reconegut que el fet que la simptomatologia sigui més baixa en els infants ha tingut pes a l'hora de decidir els protocols i garantir la màxima presencialitat.

D'altra banda, ha negat que el protocol impliqui una discriminació per als alumnes segons el seu estat vacunal, com sostenen un grup de famílies que han anunciat una demanda contra el Departament. Ha defensat que el que es fa és aplicar un protocol sanitari, que és d'obligat compliment, i ha insistit que el fet que un no vacunat hagi de fer quarantena és per protecció seva "però sobretot per a la resta de companys".

En tot cas, ha fet una crida a la vacunació, ja que ha defensat que si bé no és una garantia contra el contagi sí que ho és pel que fa a que el virus passi de forma més lleu.

Aquesta setmana, Educació ha fet 2.759 nomenaments: 945 dilluns, 1.108 dimarts i 706 dimecres. Així, des del 7 de gener fins aquest dimecres se n'han fet 8.020.

Vota el número 1

Pel 27 de maig

COL·LABORADORS