En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El diputat de Cultura, Albert Piñeira, i el director de la col·lecció "Josep Pla" de la Diputació de Girona, Joan-Lluís Lluís, / Foto: ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Diputació de Girona ha engegat una nova col·lecció de novel·la gràfica "Llamps i Tintes!" i convoca un concurs anual per nodrir. Es vol d'incentivar la producció de còmic en català i de promocionar autors tant novells com consolidats.

Entre els requisits per participar-hi: obres de temàtica gironina i autors i autores gironins.

"De tots els gèneres, la novel·la gràfica potser és la que menys s'ha conreat en llengua catalana", afirma el vicepresident segon i diputat de Cultura, Albert Piñeira.

La col·lecció arrencarà a mitjans d'aquest 2022 amb una prova pilot que porta per títol 'El bròfec', ambientat a l'Albera i amb guió de l'escriptor Adrià Pujol i dibuixos de la il·lustradora Laia Baldevey.

A partir d'aquest any, es convocarà anualment un concurs públic adreçat a creadors, tant dibuixants com guionistes, i els projectes que en surtin seleccionats es publicaran dins d'aquesta col·lecció. S'editarà, per tant, un títol per any. Els volums seran de 48 pàgines en blanc i negre, i tindran la coberta en color.

Entre els requisits per participar-hi: haver nascut o residir a les comarques gironines o bé presentar una proposta qui tingui com a eix central aquesta demarcació. Les propostes podran comptar amb un guionista i un dibuixant o bé amb un sol autor i la peça guanyadora –seleccionada per un jurat- s'endurà 6.000 euros en total.

En cas de comptar amb guionista i il·lustrador, el premi es repartirà en un 40 i 60% respectivament.

Durant la presentació, Piñeira ha celebrat la iniciativa i ha assegurat que posiciona la Diputació "en la producció en llengua catalana". A més, ha dit que no els consta que cap altra administració pública impulsi projectes d'aquest tipus i que aquestes publicacions ajudaran a l'objectiu d'atraure nous públics, especialment el jove.

El director de la col·lecció 'Josep Pla', Joan-Lluís Lluís, ha afirmat que el Consell Assessor de la col·lecció va aprovar iniciar aquesta nova línia editorial de publicació amb "l'objectiu de potenciar aquest mitjà d’expressió i contribuir a l’edició d'obres d’aquest gènere en llengua catalana".

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS