Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) ha publicat aquest dimarts la convocatòria de subvencions del nou programa ADA.

Té com a objectiu formar en competències digitals a dones desocupades a municipis de menys de 30.000 habitants.

El nou programa, finançat amb fons europeus del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, compta amb un pressupost de 14,8 milions d'euros i està previst que beneficiï unes 28.000 persones.

El termini de presentació finalitza el 28 de febrer i les accions formatives hauran de finalitzar com a màxim el 30 de novembre de 2022. Les formacions consistiran en cursos de curta durada, unes 40 hores, en camps com a ciberseguretat, la creació de webs o el funcionament dels diferents sistemes operatius.

Segons destaca el SOC, el disseny d'aquesta convocatòria respon al fet que les competències digitals són "un requisit per a la inserció laboral en qualsevol sector professional". Alhora, subratlla que "existeix una bretxa de gènere en la disposició d'aquestes competències i una major dificultat per assolir-les segons el lloc de residència".

A banda d'impulsar la formació, el SOC també assenyala que el programa ADA permetrà "impulsar l'emprenedoria i el desenvolupament rural".