En directe: Top 25 - Llista èxits

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió Delegada per a la Covid-19 ha acordat aquest dimarts la retirada de la mascareta als patis dels centres educatius. La decisió va en consonància amb l'eliminació de l'obligació de dur-la al carrer.

Quan es va prendre la mateixa decisió al juny del 2021 de retirar la mascareta a l'exterior, però, es va mantenir als patis escolars.

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ja va demanar dilluns poder treure les mascaretes als centres escolars com més aviat millor, tot i que va insistir que era una decisió sanitària.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat en roda de premsa que es tracta d'una decisió que va en sintonia amb el descens dels indicadors de la pandèmia, així com la millora de la situació epidemiològica a Catalunya.

També ha subratllat que "no hi ha lletra petita" en la decisió i que les particularitats "s'equiparen a la resta de la població". Per exemple, si els infants surten a fer una excursió al parc tampoc n'hauran de fer ús, ja que aquest dijous mateix la restricció ja decaurà en termes generals als exteriors.

Pel que fa a la retirada de les mascaretes en interiors, però, ha especificat que encara s'haurà d'esperar una mica més i que la seva retirada "no serà immediata" i "difícilment" es farà en les pròximes setmanes. "No estem en un punt de la pandèmia que ho permeti, seguirem treballant en un calendari adaptatiu", ha subratllat.

En aquest sentit, ha reiterat que la voluntat de l'executiu és que es faci "tan aviat com sigui possible", tot i que ha insistit que les dades i el context seran els que marquin la data. "No tenim un horitzó concret, però el desig és que es puguin retirar", ha dit.

D'altra banda, Plaja ha afegit que avui portaran la proposta d'eliminació de les quarantenes a la comissió de salut pública, amb l'objectiu que els infants que no tinguin símptomes i que no siguin positius en covid no s'hagin de quedar a casa i puguin assistir a les classes presencialment.

Pel que fa la mascareta al carrer, avui dimarts el Consell de Ministres ha aprovat retirar l'obligació de dur-la. La mesura entrarà en vigor dijous després que es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) aquest dimecres. Les autonomies van avalar ahir dilluns la decisió del govern espanyol en una reunió del Consell Interterritorial de Salut, que va recomanar continuar utilitzant-la a l'aire lliure quan es produeixin aglomeracions.

L'executiu de Pedro Sánchez va fixar l'obligatorietat de la mascareta a l'exterior al desembre, just abans de les festes nadalenques per l'increment de la incidència per la variant òmicron. La mesura va ser criticada per experts i també comunitats autònomes.