En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El director editorial del grup Enderrock, Lluís Gendrau. / Foto: Pere Francesch (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Enguany pels Premis Enderrock s’han comptabilitzat 37.286 vots (10% més que l’edició anterior) en les dues rondes de votació.

El director editorial del grup Enderrock, Lluís Gendrau, ha desgranat que el 44% de les votacions ha estat per a artistes femenines i grups mixtes, mentre que el 82% són formacions de Catalunya i el 8% restant del País Valencià.

Els premiats de cadascuna de les 15 categories de votació popular es faran públics el dijous 3 de març durant la Nit Enderrock a l'Auditori de Girona, juntament amb els Premis de la Crítica i els reconeixements especials d’Honor i Trajectòria.

Els grups i artistes amb més nominacions per votació popular són Oques Grasses, Zoo i Sara Roy. Oques Grasses aspira al premi en les categories de millor artista del 2021; millor disc de pop-rock del 2021 per 'A tope amb la vida'; millor cançó de pop-rock del 2021 per 'La gent que estimo' amb Rita Payés; millor directe del 2021 i millor videoclip del 2021 per 'Bye bye'.

Zoo ha rebut tres nominacions en les categories de millor artista del 2021; millor disc de música urbana del 2021 per 'Llepolies' i millor videoclip per 'Llepolies' amb Marala i Taktel. I Sara Roy aspira també a l'apartat de millor disc de cançó d'autor per '(A)mar', millor artista revelació del 2021 i millor cançó d'autor del 2021 per 'Tot és més fàcil' amb Miki Nuñez.

Tenen una doble nominació Ginestà, Joan Dausà, La Fúmiga, Lildami, Nil Moliner, Miki Núñez, Alba Reche, Maria Arnal i Marcel Bagés i El Pony Pisador.

Durant l’acte s'ha fet el lliurament dels Reconeixements a la indústria musical catalana als segells Propaganda pel Fet! (25 anys), Discordian (10 anys), Snap! Clap! Club (10 anys) i Great Canyon (5 anys); les sales Salamandra (25 anys) i Luz de Gas (25 anys); els festivals Jazz Terrassa (40 anys), Blues de Cerdanyola (30 edicions), Primavera Sound (20 anys), Petits Camaleons (10 anys) i Eufònic (10 anys); el management Unpictured (10 anys); l'equipament La Marfà (10 anys); l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya (20 anys) i l'emissora Ràdio Capital (20 anys).

El president de l'ASACC i gerent de Razzmatzz, Lluís Torrents, ha agraït el reconeixement a Enderrock. Ha assenyalat que han estat "una de les baules de la cadena més castigades, tot el món cultura ho ha estat i sembla que tornem a caminar a partir de demà", ha ressaltat, en referència a l'obertura de les sales de concert.

Alberto Guijarro, codirector del Primavera Sound, ha destacat que han estat 20 anys que van començar amb tres amics aficionats a la música que volen donar el millor de si al públic i els artistes. "Ens sentim molt lligats a Barcelona", ha afegit.

El responsable de comunicació d’Estrella Damm, Jordi Laball, ha anunciat aquest dimecres el Premi Enderrock Estrella 2022, que s’atorgarà a la xarxa de Cases de la Música per "haver estès i coordinat arreu un model pioner al voltant de la creació musical, que combina la gestió publica i privada". El Clap de Mataró, La Mirona de Salt, la Salamandra de l’Hospitalet de Llobregat, l’Stroika de Manresa, El Vapor de Terrassa i l’Espai Orfeó de Lleida configuren actualment una xarxa de suport a joves músics i a propostes emergents en complicitat amb altres actors com el Mercat de Música Viva de Vic, la Fira Mediterrània de Manresa o el concurs Sona9.

La gala serà retransmesa per les entitats adherides a La Xarxa de Comunicació Local, tant ràdios com televisions locals, també a TV3 i iCat.

Enguany, els tots els operadors televisius, per primer cop, emetran el conjunt de la gala per streaming, en consonància amb el desig d'Enderrock d'arribar al màxim d’audiència possible en el marc de l'actual paradigma de consum audiovisual digital.

El cartell musical de la gala són la banda valenciana de reggae Auxili, el grup de pop clàssic Blaumut, la popular banda de fusió Els Catarres, la formació de cançó-pop Ginestà, el duet olesà de pop electrònic Lal'Ba, la veterana cantautora Marina Rossell, el grup festiu femení Maruja Limón, el nou projecte liderat per membres de The Pinker Tones –Navet-, l’exitosa cantant barcelonina Suu, el quartet valencià de pop-folk Vienna i el rock d’autor de l’ebrenc Xarim Aresté.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS