En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un dels escorcolls realitzats per part dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional. / Foto: Mossos d'Esquadra i Policia Nacional

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La investigació es va iniciar al mes de setembre quan els agents, gràcies a la informació de la cooperació policial internacional, van localitzar dues macroplantacions de marihuana en una zona boscosa de Catalunya.

Aquestes estarien gestionades i protegides per una organització criminal d’origen albanès amb arrels per tot Europa.

En concret les macroplantacions de la droga estaven a Vidreres i Palafolls.

En una primera fase, els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van intervenir 14.000 plantes de marihuana i van detenir a un home com a responsable del manteniment de la plantació.

Segons va anar avançant la investigació, els agents van detectar un creixement de plantacions de marihuana a la zona de Catalunya. A més, van detectar que les organitzacions dedicades a aquesta tipologia delictiva feien servir cases ubicades en urbanitzacions aïllades, de difícil accés i situades majoritàriament en zones boscoses properes a nuclis urbans per evitar cridar l’atenció de la policia.

Així mateix, en gran part dels casos, aquestes plantacions feien un ús fraudulent de la xarxa elèctrica per així obtenir més beneficis.

Després de diferents gestions policials, els agents van determinar que l’organització investigada estava dirigida per ciutadans de nacionalitat albanesa i espanyola i que els principals organitzadors de la logística es trobaven localitzats a Girona.

Els albanesos eren qui tenien els contactes amb altres organitzacions criminals d’Espanya que els permetia donar sortida a la droga cap a la resta d’Europa. Els espanyols, en canvi, eren els que facilitaven a la resta dels membres del grup la logística necessària per instal·lar les plantacions de marihuana, proporcionant allotjament i vehicles.

Per altra banda, la investigació també va revelar que l’organització s’havia vist involucrada en robatoris de drogues a altres organitzacions amb les quals hi havia conflicte.

Finalment, a principis de febrer es va dur a terme l’explotació de l’operació, durant la qual els agents van detenir set persones i van desmantellar dues plantacions de marihuana a Girona i Barcelona.

Així mateix, es van realitzar tres escorcolls simultanis en dos domicilis dels principals líders de l’organització encarregats de proporcionar la logística necessària als ciutadans albanesos.

Fruit dels escorcolls, els agents van intervenir 3.500 plantes de marihuana, 28 quilos de substàncies estupefaents, 1.200 euros en efectiu i material per la seva distribució. Per últim, la quantitat defraudada de fluid elèctric dels dos domicilis on es van desmantellar les plantacions supera els 100.000 euros.

Els detinguts van passar a disposició del jutge, que va decretar ingrés a presó per a quatre d’ells. La investigació segueix oberta i no es descarten més detencions.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS