En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Ajuntament de Llagostera està en plena fase de redacció del Pla d’Igualtat de Gènere per promoure canvis reals a la desigualtats de gènere, sexuals, de violència, econòmiques i culturals.

Per aquest motiu pretén implicar el teixit veïnal, associatiu i empresarial del municipi per tal de poder generar un diagnòstic a partir del qual poder plantejar polítiques que puguin promoure canvis reals en la igualtat de gènere.

Segons explica la regidora d’Igualtat, Anna Viñas, ““Les polítiques d’igualtat de gènere entre homes i dones són una prioritat municipal de l’equip de govern, des d’una mirada que tingui en compte les diversitats sexuals i de gènere, així com la classe social, l’origen ètnic, la situació legal, l’edat i les capacitats de les persones que determinen la nostra quotidianitat”.

La redacció d’aquest Pla d’Igualtat, es veurà complementada la creació de l’Àrea de Feminismes de l’Ajuntament de Llagostera, que ha de recollir i impulsar totes les accions que es duguin a terme en els propers 4 anys en temes d’igualtat de gènere.

Unes accions que s’inclouran en àmbits com a l’educació, salut, cultura, seguretat, joventut, entre d’altres i d’aquesta manera poder promoure la igualtat de forma transversal.
El Pla d’Igualtat de Gènere de Llagostera inclourà la transformació de les relacions de gènere per construir vides lliures de violència contra les dones i persones LGTBIQ, la transformació de les economies i l’organització social per garantir els drets i contribuir a un model social, econòmic i ecològic sostenible amb l’entorn i la vida de les persones.

També vol apoderar les dones i les persones LGTBIQ i persones en situació de discriminació a través de la capacitació, el suport i l’autonomia, per a fomentar aquest apoderament a tots els nivells.

Un dels altres aspectes que s’hi inclouran és el bon govern, per tal d’integrar la igualtat en el si de les institucions i administracions públiques del territori i les seves polítiques de forma transversal.

L’Ajuntament ha encarregat la redacció del Pla a la cooperativa de consultoria i recerca feminista Sudergintza Koop i un cop s’hagi redactat es presentarà públicament.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS