En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Fragment de l'espectacle 'Coronation' durant el Festival Internacional del Circ de Girona. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest divendres s'estrena l'espectacle vermell, la segona semifinal del Festival Internacional del Circ de Girona.

En aquest espectacle, els espectadors podran veure 12 propostes més inèdites a Europa que busquen la seva plaça a la gala final que es farà el dimarts 22 de febrer a la nit.

En aquesta ocasió, l'atracció 'Coronation' és una de les que té més números de passar a la gala d'Or. Es tracta d'un número de cintes aèries on diversos acròbates es pengen d'una doble corona que es mou al mig de la pista, des d'on realitzen piruetes a l'aire. 'Coronation' està liderat pel promotor circense Gia Erazde i la idea va sorgir arran de l'espectacle de graduació que van fer uns alumnes de l'Escola de Circ i Varietats de Moscou.

Si bé originàriament només hi havia tres acròbates penjats d'una corona amb la incorporació d'una altra acròbata penjada d'un cercle, Erazde ha decidit sumar-hi una segona corona. D'ella en pengen més artistes que fan acrobàcies amb teles aèries mentre les dues corones giren per tota la pista.

Uns altres candidats a passar a la final del desè aniversari del festival són els Duo Rings. La Flor i en Nico son argentins i estrenen a Girona el seu espectacle que han creat des de zero. Es tracta d'un número d'anelles aèries en què els dos artistes mostren la seva complicitat a dalt de la pista amb piruetes extraordinàries. Els dos artistes van començar des de ben petits a entrenar-se en gimnàstica artística i posteriorment han format part d'una producció del Cirque du Soleil a la Rivera Maia.

Els dos artistes s'han mostrat "molt contents" per poder estrenar aquesta producció a Girona i fer-ho en un marc internacional com és el certamen de l'Elefant d'Or ja que implica que posteriorment es tanquin moltes contractacions per a circs europeus.

Una altra artista que ha participat amb el Cirque du Solei, Caroline Huang, és una altra candidata a passar a la final amb un espectacle de cercle aeri. Huang actuarà abans que una de les últimes companyies de jocs icaris amb més de dues persones executants. Es tracta de la Família Palma Díaz que prové d'Equador.

En aquest espectacle vermell hi haurà un espectacle del pallasso Junior, de Xile, que s'encarregarà d'amenitzar les dues hores i mitja que dura aquest espectacle. La segona semifinal es podrà veure aquest divendres a dos quarts de sis de la tarda i a les nou del vespre. També es representarà el diumenge a dos quarts d'onze del migdia, a les quatre i a dos quarts de vuit del vespre. L'última funció serà el dilluns a dos quarts de sis de la tarda.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS