En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Girona destinarà 265.000 euros en ajudes a la cultura per tal de "fomentar la creació artística" a la ciutat. L'import es reparteix en 3 línies de subvencions.

En concret amb objectius diferents: els Ajuts Girona Kreas, l'Amplia Cultura i l'acompanyament de projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office.

La convocatòria de beques s'obrirà aquest divendres i estarà disponible fins el proper 17 de març.

El vicealcalde de Girona, Quim Ayats, assenyala que estan "al costat de la gent per promoure la cultura a tots els àmbits i per a tothom". L'Oficina de Foment de les Arts és qui coordina aquests ajuts a la formació, creació, recerca, producció, exhibició i acompanyaments artístic.

Per una banda, els Ajuts Girona Kreas destinaran 175.000 euros a beques de formació i creació artística i a la subvenció de projectes artístics. Això suposa un increment de 25.000 euros respecte a la convocatòria de l'any passat. Per altra banda, les subvencions Amplia Cultura, destinades a la realització d'activitats culturals complementàries a l'oferta municipal o que tinguin una finalitat inclusiva i d'acció social, contemplen un pressupost de 70.000 euros.

Finalment, la tercera edició del Programa d'acompanyament a projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office manté l'aportació de 20.000 euros, destinats a donar suport a dos projectes d'aquest àmbit.

En la darrera convocatòria, les ajudes del Servei de Cultura de l'Ajuntament de Girona es van atorgar a un total de 50 projectes artístics i culturals, dividits en: 29 beques i subvencions dins dels Girona Kreas, dinou activitats culturals promogudes dins l'àmbit d'actuació de l'Amplia Cultura, i dos projectes del Programa d'acompanyament de projectes audiovisuals i cinematogràfics de la Girona Film Office.

A més d'aquestes subvencions, les persones beneficiàries dels ajuts han pogut complementar els seus projectes amb les diferents línies de suport a la creació de La Marfà – Centre de creació musical, les beques per a l'intercanvi de residències creatives dins del Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona o les subvencions a festivals d'interès culturals de la ciutat de Girona.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS