En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un moment de la inauguració del concurs de Focs de Blanes el 23 de juliol del 2019. / Foto: Lourdes Casademont (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Festival Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava bufarà les espelmes dels 50 anys dos estius més tard del que estava previst.

Si bé el l'Ajuntament de Blanes havia anunciat que estava preparant una edició excepcional de cara al 2020, l'arribada de la pandèmia va obligar a posar el fre a la celebració. En aquell moment el festival va quedar ajornat fins l'estiu del 2021, amb l'esperança que la situació sanitària seria millor.

Però el 2021 tampoc va poder ser. Les mesures sanitàries que hi havia en aquell moment impedien recuperar aquest concurs de focs artificials i per això es va decidir ajornar la 50a edició altra vegada.

Ara, el govern local confia en què aquest estiu es pugui celebrar definitivament aquest aniversari. De moment ja s'ha acordat que es farà entre el 22 i el 26 de juliol, coincidint amb la patrona de Blanes, Santa Anna.

El que queda pendent de definir és com es farà el festival, ja que a hores d'ara encara no es permeten esdeveniments que superin les 100.000 persones. Malgrat tot, la comissió tècnica ja s'ha posat a treballar en la programació del festival. La idea és aconseguir que hi participin les millors companyies pirotècnies que han guanyat el concurs al llarg dels 50 anys d'història. Segons avancen en un comunicat, el festival d'enguany serà un 'dream team' pirotècnic.

De moment, l'Ajuntament de Blanes ja ha avançat que la companyia que segur que hi tindrà plaça és la guanyadora de l'última edició del concurs, Pirotècnia Valenciana. Les bases del concurs garanteixen als guanyadors participar l'any següent i ara cal esperar que l'empresa accepti la participació.

Malgrat tot, la incertesa sobre com es podrà fer aquest concurs obliga a organitzar una edició més modesta del que s'havia previst el 2020. Des de l'Ajuntament de Blanes asseguren que l'important és recuperar el festival internacional durant els dies de la festa major del municipi, en ple juliol.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS