En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La finca on van trobar els animals abandonats i morts de Lloret de Mar.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La investigació es remunta al 2 de febrer quan la policia va rebre una denúncia ciutadana que alertava d'un immoble amb un gran número de gossos en aparent estat d'abandó i també d'animals morts.

Els agents hi van acudir a la parcel·la de 'Les Masies de Lloret' i van trobar nombrosos gossos vius però en molt males condicions, sense aigua, ni menjar i amb una gran quantitat d'excrements i altres residus.

Els animals estaven extremadament prims i tenien ferides provocades per les condicions en les que es trobaven. Una veïna de la zona s'havia encarregat d'alimentar-los durant els últims mesos.

La Guàrdia Civil es va posar en contacte amb la Policia Local i l'Ajuntament de Lloret per interessar-se sobre el cas i va poder constatar que des del 2019 s'estava instruint un expedient, que acumulava diverses denúncies i requeriments, sense que el propietari les atengués i dificultant en nombroses ocasions la seva localització.

A més, les zones properes a l'habitatges, els tècnics de protecció civil de l'Ajuntament havien retirat diversos gossos que creuen que haurien aconseguit escapar de la finca.

Davant la gravetat dels fets, la Guàrdia Civil va demanar entrada i registre a la finca. Després de rebre l'autorització judicial, els agents van accedir-hi el 9 de febrer i van constatar la situació d'abandonament de 18 gossos i la mort d'almenys 12 més, la majoria tancats en dependències de la casa sense accés al menjar que els proporcionaven els veïns.

Els gossos que estaven a l'exterior s'estaven reproduint sense control des del 2019 i eren alimentats, principalment, pels mateixos veïns de la via pública. Els animals s'han traslladat a la Protectora de Tossa de Mar.

Pel que fa a la propietària, la SEPRONA va organitzar un dispositiu de recerca i va aconseguir detenir-la el passat dimecres 23 de febrer.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS