En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Moment de la lectura del manifest a la concentració realitzada aquest dimarts en suport al poble ucraïnès a Llagostera. / Foto: Enric Sánchez (LLR)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Ajuntament de Llagostera habilita a partir d'aquest dimecres 2 de març la Sala de Plens com a punt de recollida de material pel poble ucraïnès.

Ho fa amb la col·laboració d’un grup de voluntaris i també amb la participació de les persones ucraïneses que viuen a Llagostera.

Es vol recollir material sanitari i de primera necessitat i es podrà portar de 9h a 13h i de 16h a 19h.

Segons informa el consistori, de material sanitari i higènic es necessiten analgèsics, antiinflamatoris, hemostàtic, tisores d'embenat, gasses, benes, mantes tèrmiques, sèrum fisiològic, bosses de termogel, xeringues, faixes, esparadrap, guants de làtex, compreses, bolquers, tovalloletes, biberons, xumets, sabó, xampú, raspalls i pasta de dents.

En quan a productes alimentaris només es pot portar cacau, té, cafè, llaunes de conserva, pots de productes cuits com ara cigrons, mongetes, llenties... xocolata sense llet, menjar instantani, galetes, cereals, barretes energètiques, llet en pols i menjar per animals de companyia.

També es recolliran peces de roba (netes i en bon estat) com ara roba d’abric, roba interior, calçat, mantes, llençols, sacs de dormir, piles, llanternes, pegats tèrmics i tota mena de material que pugui ser útil.

Per a totes aquelles persones que vulguin fer una donació econòmica per destinar-la a la compra de material d’ajuda a Ucraïna es pot fer un ingrés al número de compte de la Unió de Botiguers de Llagostera: ES51 0081 5392 1400 0119 0823.

D’altra banda, l’Ajuntament de Llagostera s’ha sumat a la convocatòria del municipalisme català per manifestar-se en defensa de la pau i en suport al poble ucraïnès. En un acte realitzat avui dimarts a les 19h a la plaça Catalunya, uns dos centenars de llagosterencs, juntament amb tots els partits amb representació al consistori, s'han sumat a aquesta convocatòria realitzada a tots els municipis catalans.

L'alcalde de Llagostera, Antoni Navarro, ha estat l'encarregat de llegir el manifest i seguidament una noia filla d'ucraïnèsos residents al municipi, i en representació de la trentena de persones de la comunitat uncraïnèsa que viuen a Llagostera, ha explicat com viuen la situació.

Durant la concentració, també s'ha explicat que en previsió dels refugiats que puguin arribar a Llagostera, des de l'Ajuntament es farà en breu una crida per trobar persones que puguin acollir durant uns dies a totes aquestes persones.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS