En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Després d'un 2020 sense festival i un 2021 amb una edició de circumstàncies, degut a les restriccions, Cap Roig recupera aquest 2022 el seu "esperit eclèctic" i sobretot el cartell internacional.

En conjunt, 19 nits de concerts entre el 22 de juliol i el 15 d’agost, per una cita que avui ha anunciat que se celebrarà "sense restriccions" si res no canvia i que renova el village mantenint la grada ampliada fins a les 2.440 localitats.

La nòmina d'artistes forans inclou 6 noms, amb una forta presència de músics llatinoamericans: Christina Aguilera i Camilo s'estrenen al certamen, i també hi actuaran els colombians Morat, Sebastián Yatra i Mika. Aquest últim, juntament amb Aguilera i Camilo són els 3 artistes internacionals que el festival ha contractat amb exclusivitat a Catalunya aquest estiu.

En l'apartat d'artistes catalans, Cap Roig ha convidat aquest any l'artista de moda Rigoberta Bandini, el fenomen de Stay Homas, Miki Núñez i Sergio Dalma, Els Pets i Joan Dausà, tots tres amb disc nou per presentar. També hi seran els Xiula i el musical familiar 'Bye bye monstre', en dues vetllades dedicades al públic infantil i les famílies.

De la resta de l'Estat, passaran pels jardins empordanesos Pablo Alborán, Taburete, Raphael, Rosario, Dani Martín (fent vells èxits de El canto del loco).

Amb 3,2 milions d'euros de pressupost, el festival ha programat 19 nits de concerts. El seu director Juli Guiu ha celebrat poder anunciar un festival "sense restriccions" (sempre flexible a establir-ne "si les coses canvien), que recupera el cartell internacional i que, d'altra banda, oferirà una zona del village gastronòmic renovada de la mà de Cal Blay. "Estem tornant a una quasi normaliat, però si les coses canvien ens adaptarem", ha subratllat el promotor.

Guiu ha atribuït l'àmplia presència d'artistes llatinoamericans a la dinàmica del mercat de contractacions, i en part també a l'efecte de la pandèmia. El director ha reiterat que sempre busquen "obrir el festival al màxim de públics, i trobar els artistes 'top' en cada cas", però ha reconegut que els artistes nord-americans estan sent prudents i giren menys encara aquest estiu.

D'altra banda, el festival donarà suport enguany a un projecte de la Fundació Vimar, dedicada a la millora de qualitat de vida de persones amb diversitat funcional o malalties mentals del Baix Empordà. Part de la recaptació del concert de Sergio Dalma (4 d'agost), en el marc d'una Nit Solidària, es dedicarà a l'adequació i equipament d'una sala d'estimulació sensorial de l'entitat ubicada a Palafrugell.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS