Llagostera Ràdio on-line

Imatge de la casa que l'Ajuntament de Llagostera enderrocarà. / Foto: Marc Sureda (Ajuntament de Llagostera)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Ajuntament de Llagostera ha expropiat la casa situada al carrer Processó núm. 14, que es troba adossada a la muralla del Castell amb la finalitat d’enderrocar-la.


L’edificació, amb superfície construïda total de 98,32 m2, es troba recolzada a la muralla medieval en el tram que envolta l’antic castell, on actualment si ubiquen les dependències municipals.

El seu enderroc permetrà completar l’alliberament de la muralla en aquest tram, ja previst en el planejament com a espai lliure d’edificació. L’expropiació, prevista dins del Pla de Barris, s’ha fet d’acord amb el propietari de la finca per un preu de 72.000 €.

L’enderroc de la casa es portarà a terme en els propers dies. En la mateixa actuació es rehabilitarà el tram de muralla afectat i s’acondicionarà la part de zona verda ocupada actualment per la casa.

El tractament de la muralla i de la zona verda serà el mateix que es va portar a terme a la resta de la muralla i completarà l’alliberament de tota la part de muralla prevista en el planejament urbanístic, tal i com ha explicat l’arquitecte municipal, Carles Soler.

Segons el projecte redactat pels serveis tècnics municipals, les actuacions d’enderroc, rehabilitació de muralla i condicionament de zona verda tenen un cost previst de 47.743€.

Aquestes actuacions s’inclouen dins el projecte del Pla de Barris, subvencionades amb el 75% per la Generalitat de Catalunya i el termini d’execució dels treballs és de 15 dies. L’enderroc començarà la setmana vinent.