En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Rt, l'índex que mostra la capacitat de transmissió del virus, ha augmentat les últimes setmanes des de 0,60 fins a 0,91.

Això, com ha reconegut aquest dilluns la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, significa que els contagis encara estan disminuint però que "el descens s'ha frenat una mica". Cabezas, no obstant, no ho considera un repunt de casos sinó un augment de la detecció de positius.

Ha donat dos arguments per sostenir la seva tesi: que la baixada de saturació dels CAP permet fer més testos i que ara es notifiquen més positius a través de la web de La Meva Salut. No obstant, el departament treu ferro a l'assumpte ja que els ingressos a UCI i planta segueixen baixant.

Sobre les celebracions de Carnestoltes de fa dues setmanes, la conselleria creu que pot haver tingut "un cert efecte" però no significatiu, ja que en aquell moment ja hi havia molts establiments oberts.

En tot cas, el departament considera que cal seguir molt pendents de l'evolució i prestar una especial atenció a la variant coneguda com a 'sigil·losa': la BA.2, que té els mateixos símptomes que la òmicron, que ja suposa el 30% dels positius i que, segons Cabezas, serà majoritària a Catalunya en les properes setmanes.

Pel que fa a la possible retirada de les mascaretes en interiors, Cabezas ha recordat que és una qüestió que ha de decidir el govern espanyol, i que per part del departament ja han demanat diverses vegades que comenci la retirada gradual començant pels nens i acabant pels adults. Aquesta setmana es reunirà el Consell Interterritorial de Salut a Saragossa, on es podria aprovar la mesura.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS