En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Marta Madrenas i Eva Palau durant la roda de premsa a la sala Diumé. / Foto: Gerard Vilà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les 87 mesures estan centrades en quatre àmbits: promocionar l'activitat física i bona alimentació, treballar en l'àmbit de la salut mental i les addiccions, millorar el coneixement de la salut sexual, i incidir en desigualtats socials.

La regidora de Salut de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha explicat que una de les prioritats és l'obesitat entre les noies joves que deixen la pràctica de l'esport. "Hem notat que entre els 11 i els 13 anys deixen de fer activitat i volem treballar perquè no sigui així", ha concretat Palau.

La regidora considera que el pla és "ambiciós" i ha reconegut que les accions caldrà coordinar-les des de diferents àrees del consistori.

El nou pla de salut impulsat per l'ajuntament de Girona es posarà en marxa "en breu", tal i com ha reconegut Palau. De fet, es preveu que en menys d'un mes ja estigui en marxa la Taula de Salut, integrada per diferents agents municipals vinculats al sector, i representants de les diversos formacions polítiques del consistori.

L'objectiu és que aquest ens "garanteixi" el desplegament del pla, i concreti les primeres accions a prendre.

En aquest sentit, Palau ha explicat que els àmbits que consideren "prioritaris" són els relacionats amb l'obesitat infantil i adolescent. Per això una de les accions que es duran a terme, i que estarà coordinada amb els centres educatius, serà fomentar l'esport i la bona alimentació tant a dins com a fora de les escoles i instituts de la ciutat. "Serà una tasca de conscienciació als joves", ha reblat la regidora.

També preocupa l'envelliment de la població gironina. Palau ha explicat que hi ha una "important" quantitat de persones per sobre dels 65 anys. "Hem de tenir en compte aquest nombre de veïns que, per raons òbvies, tenen més riscos". Per això s'impulsarà la pràctica d'exercici físic i hàbits saludables entre els més grans.

Un altre aspecte que també forma part del pla és reduir la diferència d'esperança de vida entre persones que resideixen en barris diferents de la ciutat. Actualment, els gironins viuen una mitjana de 83,3 anys, però la diferència entre una persona que té de referència el Centre d'Atenció Primària Santa Clara és 4,1 anys superior a qui té de referència el de Taialà.

Per això, l'Ajuntament s'ha proposat intervenir en els diferents districtes per tal d'implementar mesures i accions que permetin millorar la qualitat de vida de les zones més desafavorides. L'alimentació és un dels punts que més preocupa al consistori. "Volem que els veïns mengin bé", ha assenyalat Palau.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que es tracta d'un acord "transversal" i que compta amb l'aprovació dels diferents actors. "Això ens permet que sigui de més fàcil execució i que hi hagi un gran consens", ha reblat.

Madrenas també ha revelat que portarà a la nova consellera de Salut, Alba Vergés, l'informe que l'equip de govern municipal va encarregar a una consultora, i que avalava la construcció del nou Hospital Josep Trueta als terrenys de Domeny.

"No tenim cap constància que hi hagi cap avantatge per aixecar el nou hospital en algun lloc que no sigui el nord de Girona, així li farem saber a la consellera perquè ho tingui en compte", ha reblat Madrenas.

Vota el número 1

Pel 14 de maig

COL·LABORADORS