En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Instant en què la manifestació ha arribat davant de la Generaliutat amb els docents protestant.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Uns 4.000 docents s'han manifestat aquest dimarts pel centre de Girona, en el primer dia de vaga convocat pels sindicats educatius.

Els manifestants han carregat contra el Departament d'Educació per no tenir-los "en compte" i han demanat la dimissió del conseller Josep González-Cambray, a qui han fet responsable del "manteniment de les retallades".

En aquest sentit, els sindicats han exigit un increment de la inversió i una retallada del nombre d'alumnes que hi ha a cada aula.

La manifestació ha sortit de tres punts diferents de la ciutat. Una columna, la més nombrosa, ha arrencat del pavelló de Fontajau, una altra ha sortit des de l'estació de tren de Girona i la tercera des de la zona industrial al sud de Girona.

El recorregut ha portat les tres columnes a trobar-se al pont del Dimoni. Allà han marxat plegats fins a la carretera de Barcelona i després han fet la volta fins arribar al davant de la seu de la Generalitat a Girona on s'ha llegit un manifest reclamant la reducció de les ràtios, un increment de la inversió en educació, una estabilització del personal interí, un currículum transformador que estigui consensuat entre els diferents actors.

En aquest sentit, la portaveu d'Ustec-Stes a Girona, Glòria Polls, deixa clar que la manifestació d'aquest dimarts no té a veure només amb l'avançament del curs que va anunciar el conseller Cambray. "Això ha estat la gota que ha fet vessar el got. Volem que se'ns tingui en compte", ha reblat.

Pel que fa al segiment de la vaga, el Departament d'Ensenyament l'ha xifrat en el 33,05% als centres públics i en el 8,26% als concertats amb dades de les 18h.

D'altra banda, el Govern de la Generalitat ha fet una crida als sindicats de la comunitat educativa i el sector de l'ensenyament perquè seguin a negociar per a evitar que la vaga que ha començat aquest dimarts duri quatre dies més, tal i com està prevista.

La portaveu de l'executiu, Patrícia Plaja, ha reclamat als representants sindicals que "tornin a la taula de negociació" de la que assegura que fa setmanes que se'n desentenen, i que deixin de costat una aturada laboral que, segons el criteri del Govern, està "perjudicant" especialment els alumnes de les escoles. Amb tot, Plaja no ha plantejat en cap moment, durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la possibilitat d'aturar les reformes previstes pel Govern.

Per la seva banda, el sindicats educatius han reclamat negociar amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja que consideren que el conseller d'Eduació, Josep González-Cambray, ja no és vàlid per portar a terme aquest diàleg. Ho han dit precisament després de reunir-se amb Cambray en acabar la manifestació a Barcelona que ha acabat davant de la seu del Departament, a la Via Augusta.

Els sindicats han lamentat que Cambray no ha fet cap proposta i que ha tornat a presentar el seu "immobilisme", en paraules de la portaveu d'USTEC, Iolanda Segura. La reunió s'ha produït després d'uns moments de tensió amb els Mossos quan els manifestants exigien que els rebés el conseller.

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS