En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Refugiats ucraïnesos arribant a Polònia. / Foto: Càritas

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La invasió de Rússia a Ucraïna està fent que milers de persones marxin del seu país cap a territoris veïns.

Des de l’Ajuntament de Llagostera es recorda que davant la previsible arribada d’aquestes persones cal activar mesures de contingència per donar resposta a la crisi humanitària.

Per aquest motiu des del consistori fan una crida a poder cedir algun habitatge per a famílies ucraïneses o bé poder-les acollir a casa seva.

Tothom qui estigui disposat a acollir o cedir un habitatge pot enviar un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. especificant les característiques de l’espai que es pot cedir.

D’altra banda, segons explica l’Ajuntament en un comunicat, la manera més eficaç d’ajudar a la població d’Ucraïna és a través de donacions econòmiques. A Llagostera s’ha activat un número de compte de la Unió de Botiguers per poder-hi fer donatius, aquest és ES51 0081 5392 1400 0119 0823.

Tant les ONG com el Govern han recordat en diverses ocasions que el més efectiu és fer les compres de material el més a prop possible de la zona de conflicte, com per exemple a Polònia, ja que el preu és més barat i arriba abans on es necessita. A més, són les organitzacions locals les que estan en contacte amb les diferents associacions que treballen sobre el terreny i saben les necessitats reals de les persones refugiades.

En aquest sentit l’Ajuntament de Llagostera ha fet un donatiu de 10.000€ al Fons Català de Cooperació i que ha d’ajudar a desenvolupar projectes d’ajuda humanitària en terreny ucraïnès i a les seves fronteres.

Tothom que ho desitgi també pot fer aportacions a diversos números de compte del Fons Català de Cooperació: ES91 0182 6035 4102 8531 o al ES79 2100 3200 9625 0002 9627. Cal especificar en el concepte “Campanya 3699-Crisi Ucraïna”.

Els diners recollits es destinen a les assistències en les rutes de fugida, a la cobertura de necessitats bàsiques, al desplegament d’un dispositiu sanitari o humanitari ampli en territori ucraïnès, a accions de suport a municipis afectats dels països de primera acollida i a projectes executats per entitats humanitàries i solidàries.

Des del Fons Català de Cooperació també es recorda que no es recomanable fer enviaments tant de roba, aliments i medicaments, ja que l’ajuda arriba massa tard i pot perdre l’oportunitat de ser útil. També el cost és molt elevat, provoca un cost ambiental elevat i el transport cap al país de destí està essent molt difícil en aquets moments.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS