En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una persona rep la vacuna de la grip. / Foto: arxiu ACN

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els contagis de grip estan començant a pujar "de manera important" a Catalunya, una situació que no s'havia produït en els dos últims anys per la pandèmia de la covid-19.

Així ho ha explicat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una atenció als mitjans de comunicació aquest dijous.

Les mesures i restriccions arran de la covid i l'anomenat efecte nínxol -quan l'entrada d'un virus predominant desplaça els altres- expliquen que la grip i altres malalties hagin tingut incidències molt baixes en els últims mesos.

Argimon ha advertit que no es pot "menystenir" la grip perquè pot afectar de forma greu persones en una situació de salut fràgil i perquè genera molta pressió sobre el sistema sanitari. De fet, ha recalcat, per aquest motiu no ha estat mai partidari del concepte de 'gripalització' de la covid-19.

Tot i aquesta situació, Argimon continua apostant per iniciar la retirada de les mascaretes dels interiors i començar per les aules dels alumnes més petits. "Crec que hem d'anar normalitzant la covid i si les coses no anessin bé, podríem fer una passa enrere i tornar a demanar la mesura", ha argumentat.

Salut demana la retirada gradual de les mascaretes de les aules des de fa unes setmanes i ha portat la proposta al Consell Interterritorial –òrgan del Ministeri de Sanitat amb les comunitats autònomes- en diverses ocasions, però la mesura no troba consens entre les diverses administracions i cal aplicar-la a nivell estatal via decret. Salut té la intenció d'insistir-hi en la propera reunió de la Interterritorial, prevista per a la setmana que ve.

Sobre l'òmicron sigil·losa -la subvariant BA.2-, el titular de Salut ha indicat que causa el 55% dels contagis a Catalunya, segons l'última actualització. De moment, Salut no està observant que aquesta nova subvariant tingui una major repercussió assistencial però ha advertit que les dades actuals sobre la seva afectació no són concloents i que cal continuar monitoritzant la situació en les properes setmanes.

 

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS