En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, assegura que encara caldrà esperar unes setmanes per veure si l'increment de casos de grip que s'està registrant actualment es consolida "en forma d'una onada".

Argimon ha detallat que el moment de l'aparició del virus ha estat "un pèl sorprenent", després d'un hivern en què només s'havien donat diversos "casos aïllats".

Aquest "canvi de corba", ha dit Argimon, es produeix quan encara cal seguir pendents de l'evolució de la covid-19 en els pròxims mesos i davant un possible repunt de cara a la tardor. Malgrat això, el conseller ha insistit en defensar la necessitar d'anar "normalitzant" la situació.

Argimon també ha dit que una altra de les "seqüeles" que ha deixat la crisi sanitària de la covid-19 té a veure amb els retards en els diagnòstics i tractaments d'altres patologies.

Ha detallat que el pressupost d'aquest 2022 contempla una partida de 160 milions d'euros per seguir la tasca de recuperació d'aquestes visites. Així, tot i que ha volgut deixar clar que ja se n'ha fet una part, ha assegurat que caldrà "fer un esforç" important aquest any en aquest àmbit.

El conseller ha assegurat que el sistema sanitari pateix un "infrafinançament crònic", tenint en compte, ha continuat, que només es destina un 1,7% del pressupost en inversions quan el percentatge s'hauria de situar al voltant d'un 5%. També ha defensat que cal garantir unes bones condicions de treball als "excel·lents professionals" d'aquest àmbit.

Vota el número 1

Pel 31 de març

COL·LABORADORS