En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Interior de la Deixalleria de Llagostera. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 2021 es va tancar a Llagostera amb un 72,1% pel que fa a la recollida selectiva de residus, el que representa un augment del 6% respecte al 2020.

Una dada que segons l’Ajuntament de Llagostera confirma que les actuacions impulsades des de l’Àrea de Medi Ambient han donat el seu fruit i ara s’espera poder incrementar aquest índex als propers anys amb la recent incorporació al sistema de recollida porta a porta de les urbanitzacions de La Mata, Mont-rei i la Canyera i també als veïnats de Creu de Serra, Pocafarina, Ganix i Cantallops.

D’altra banda el 2021 també es va reduir un 10,34% la fracció de rebuig gràcies a la recollida selectiva i això ha permès rebaixar en 200 tones els residus que acabaven a l’abocador de Solius, amb el cost i l’impacte al medi ambient que això suposa.

Segons el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llagostera, David Parron, aquestes dades també s’atribueixen el descens de tones dipositades a l’abocador gràcies a la retirada de l’Àrea d’Emergència de contenidors que estava situada davant de la Deixalleria Municipal, al carrer Migjorn.

Pel que fa a les dades de la recollida selectiva, s’ha incrementat un 7,45% la fracció orgànica, el paper s’ha incrementat en un 7,91%, els envasos un 13,49% i la recollida de vidre ha augmentat en un 11,13%. Unes dades que inclouen tant el sistema porta a porta domiciliari i de comerços com també els iglús que hi ha a la Deixalleria Municipal.

Segons el redidor David Parron “No aconseguiríem aquestes millores sense la col·laboració de tota la ciutadania i de l'equip tècnic i el personal de l'Àrea de Medi Ambient que ho fa possible. En aquest sentit cal seguir treballant i apostar cap al residu zero per tenir un municipi més respectuós amb el medi ambient. Al llarg d'aquest any precisament incidirem en avançar cap al residu zero amb diverses campanyes de sensibilització”.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS