En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

D'esquenes, del policia local acusat d'abusar sexualment de la fillastra. / Foto: Marina López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La fiscalia acusa el policia local d'un delicte continuat d'abús sexual a menor de 13 anys i sol·licita inicialment una pena de 6 anys de presó, 6 anys de llibertat vigilada.

També demana que no es pugui apropar a menys de 200 metres de la menor durant 7 anys. A més, també demana que indemnitzi la petita amb 6.000 euros pels danys morals causats.

Segons el relat de l'acusació pública, l'acusat convivia amb la mare de la petita a Vall-llobrega. Amb ells hi vivia la menor, una filla més petita que tenien en comú i, també i quan ho fixava el règim de visites, les filles que tenia el processat d'una relació anterior.

"En diverses ocasions, i sempre aprofitant els moments que estava a soles amb la menor, li abaixava els pantalons i la roba interior i refregava el seu membre (al qual la menor es refereix com "la tita") sobre els genitals, arribant a ejacular sobre la menor", exposa la fiscalia al seu escrit d'acusació.

Va ser el pare de la menor qui va interposar la denúncia a finals del maig del 2015. Segons ha explicat al judici, un cap de setmana la nena li va explicar que el seu padrastre la despertava de les migdiades fregant-li "la tita" pel cos. "De seguida vam trucar al 112 per saber què havíem de fer", ha detallat el pare que ha assegurat que la nena ho va "deixar anar" de manera "espontània". El pare, a més, ha negat que tingués cap intenció de perjudicar l'acusat. "Una cosa era la custòdia i una altra això, per a mi no té res a veure", ha dit.

Arran de la denúncia, l'equip d'assessorament tècnic penal -format per psicòlegs- va explorar la nena. Els professionals van donar credibilitat al relat de la nena perquè feia sevir paraules pròpies de la seva edat, com ara que el padrastre li netejava amb "tovalloletes" un líquid "blanc". Durant el judici han visionat les exploracions de la menor, també una en la qual deia que era mentida que hagués vist més l'acusat després que el jutjat d'instrucció dictés una ordre d'allunyament.

L'acusat ha negat els fets. De fet, ha relatat que treballava a la policia local de Sant Feliu de Guíxols cobrint el torn de nit i quasi mai estava a soles amb la menor. "Alguna vegada podia haver passat però no era habitual perquè la mare no treballava", ha exposat. En la mateixa línia, diu que no dormia la migdiada amb la petita ni tampoc utilitzaven la paraula "tita" per referir-se als òrgans sexuals masculins. "A casa tot eren dones, no ho dèiem mai", ha afegit.

El processat sí que ha exposat que els pares de la nena tenien mala relació i estaven immersos en la batalla judicial per la custòdia de la menor. "La relació no era bona, hi havia amenaces i insults", ha dit.

També subratlla que hi va haver mala maror quan la mare de la nena va descobrir que la petita es banyava amb els fills de la nova parella del seu pare. En aquest context, afirma, sí que la menor va dir que mentre es dutxaven jugaven "a la tita" i pensa que això va poder causar confusió en la menor.

La mare de la menor també ha declarat al judici per defensar la innocència de l'acusat tot i que actualment ja no són parella. "Confio plenament en ell, segueixo estant al seu costat i sempre ho estaré", ha dit. La mare també ha dit que l'acusat és una persona "molt curosa" i mai havia banyat la nena ni hi havia dormit. "Per això estava jo a casa i no treballava", ha conclòs.

La defensa demana l'absolució.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS