En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les associacions de consumidors han fet una crida a la calma i a la responsabilitat per evitar "compres compulsives" durant la vaga de transportistes, que fa 11 dies que s'allarga en protesta pel preu dels carburants.

En un comunicat conjunt, entitats com Facua, la Confederació de Consumidors i Usuaris (CECU) o l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), afirmen que acaparar productes "pot generar conseqüències indesitjables, com ara especulació, ansietat i malestar a la ciutadania".

D'altra banda, han apel·lat a la responsabilitat del govern espanyol i entitats convocants de l'aturada indefinida perquè "facin el que estigui a les mans per evitar generar danys encara més grans als consumidors i a l'economia".

"Els consumidors estem doblement afectats: per una banda, patim directament l'increment de preus a les nostres factures d'electricitat, gas i carburants i, per altra banda, patim l'increment de preus dels productes", relaten organitzacions com la Federació d'Usuaris Consumidors Independients (FUCI) o la Federació Unió Cívica de Consumidors i Mestresses de Casa de Catalunya (UNAE).

Les entitats asseguren que respecten les manifestacions i mobilitzacions dels vaguistes, però exigeixen que compleixin els serveis mínims i es respectin aquells professionals del sector que vulguin voluntàriament continuar treballant.

De la mateixa manera, demanen "que s'apliqui tot el pes de la Llei a les accions violentes i intents de coaccionar els que volen mantenir la seva activitat laboral i professional".

Vota el número 1

Pel 8 de març

COL·LABORADORS