En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Marc Martínez, que actua en nom del comitè de vag. / Foto: Blanca Blay (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els sindicats veuen "insuficients" les propostes d'Educació i amenacen amb més dies de vaga. Així ho han expressat en un comunicat unitari després de les reunions mantingudes aquest divendres amb la conselleria.

En el comunicat, llegit per Marc Martínez en nom del comitè de vaga, avisen que si no aconsegueixen els objectius proposats la vaga no s'acabarà el 30 de març. "No cedirem en les nostres demandes ni abandonarem la pressió al carrer", han advertit.

També han afegit que no posaran data final al procés de negociació ni a l'escenari de mobilitzacions. Al seu torn, el Departament ha assegurat que vol arribar "als acords que siguin necessaris". Les dues parts s'han citat altre cop dilluns.

El comitè de vaga integrat per sindicats ha demanat que el diàleg al qual es refereix el conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, vagi acompanyat de "concrecions" per materialitzar la reversió de retallades, la "dignificació" de les condicions laborals del personal docent i educatiu i la millora de les condicions de l'escola pública.

Per la seva banda, la directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, ha explicat que aquest divendres al matí 'han fet noves propostes i condicions i la part sindical els ha fet un retorn. "Seguim en aquest espai de diàleg", ha dit Collell, que també ha matisat que "són moltes propostes i requereixen temps per anar parlant i buscant l'apropament".

La directora general ha assegurat que estan satisfets d'haver tornat a seure per tercer dia i ha remarcat que les trobades seguiran la setmana que ve -dilluns mateix- "i els dies que calgui". "No deixarem passar aquesta oportunitat, volem arribar als acords que siguin necessaris", ha conclòs.

Cap de les dues parts de la negociació ha volgut donar detalls del contingut de les reunions i els sindicats s'han limitat a llegir un comunicat sense admetre preguntes dels periodistes.

Després d'aquesta tercera jornada sense acord, es mantenen per ara les dues jornades de vaga encara pendents, el 29 i 30 de març. Els sindicats convocants de l'aturada, de la que ja es van fer tres dies, són USTEC, CCOO, UGT, Intersindical, Professors de Secundària, CGT i USOC.

Vota el número 1

Pel 6 d'octubre

COL·LABORADORS