En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquest dilluns 28 de març ha entrat en vigor el canvi de la gestió de la pandèmia, es deixen de fer testos i els positius de covid no s’han d’aïllar.

Les mesures, però, no s’aplicaran als més grans de 60 anys, com tampoc a les persones immunodeprimides, dones embarassades i en entorns de risc com centres sanitàries o a les residències.

Segons el Departament de Salut, això es pot fer gràcies a les elevades taxes de vacunació actual i també per la gran quantitat de persones que tenen immunitat natural per haver passat la malaltia als últims mesos i per tant consideren que és el moment de tractar la covid-19 com la resta d’infeccions respiratòries.

Tot i aquestes noves mesures, a les persones positives es recomana evitar el contacte i no participar en esdeveniments multitudinaris i així prevenir la infecció a persones vulnerables. Segons expliquen, per aquest motiu encara és obligatori portar mascareta a espais interiors. De fet els experts encara veuen prematur la seva retirada.

La retirada de la mascareta depèn del Ministeri de Sanitat i s’ha de tractar al Consell Interterritorial de Salut on hi ha representat el ministeri i les comunitats autònomes. De fet dimecres de la setmana passada la ministra de Sanitat, Carolina Dàrias, va explicar que la seva retirada seria més aviat que tard, però no se sap com i quan es farà i a quins llocs es podria retirar.

D’altra banda, a partir d’avui Salut tampoc comptarà cas per cas de covid, però es farà un seguiment de la incidència, amb estimacions que han de permetre detectar algun canvi de tendència.

Vota el número 1

Pel 14 d'abril

COL·LABORADORS