En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Foto de família de la presentació del Festival Espurnes 2022. / Foto: Enric Sánchez (LLR)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 6 i 7 de maig es celebra la cinquena edició del Festival Espurnes de Llagostera, recuperant el seu format habitual al parc de l’Estació.

També tornarà a ser gratuït després de dues edicions en que per les restriccions es va haver d’adaptar amb concerts a la plaça del Castell i que eren de pagament.

Enguany es farà durant dos dies. Hi haurà concerts tant el divendres 6 de maig a la nit com durant tota la jornada de l’endemà dissabte 7 de maig, en total una catorzena d'activitats per a tots els públics.

El festival, organitzat pel grup Sotrac i La Tornada, vol ser un aparador cultural on el públic pugui passar el dia, gaudir de la millor música en un ambient familiar i descobrir noves propostes.

Pel que fa als artistes participants a l’edició d’aquest 2022, en destaquen les estrenes a les comarques de Girona de Gemma Humet (Rere tot aquest fum), Joan Reig (Bagatzem) i Anna Andreu (La Mida).

L’Espurnes també serà l’oportunitat de gaudir de grups poc habituals a les comarques gironines com és el cas de Valira que aterrarà a Llagostera després de passar per diversos festivals com el Viña Rock o el Festival de les Arts i presentaran el seu darrer treball “Supernova”, també actuarà Guineu i un dels grups cridats a convertir-se en la revelació de la temporada, Secundaria.

També s’aposta pel talent local amb grups com el guanyador com a millor disc de l’any als darrers Premis Enderrock, La Ludwing Band, també el cantautor Alberd Oliva, el grup Punk Fetus i Sotrac, un dels organitzadors d’aquest festival.

L’espurnes també recupera la seva activitat matinal el dissabte 7 de maig, en concret amb concerts i activitats per a tota la família a partir de les 11h, com l’actuació de Caïm Riba, presentant "Llunes de Plató", escollit com a millor disc de cançó d’autor als Premis Enderrock, també l’actuació de la Colla Jove Percunautes, un projecte comunitari de percussió format a Santa Cristina d’Aro i un taller de malabars per als més menuts.

Coincindint amb el cinquè aniversari de l’Espurnes, s’ha creat la cançó “Una sola flama” i que ja es pot escoltar des de fa unes setmanes. Un tema del grup Sotrac i que ha comptat amb la col·laboració de diversos artistes que han passat pel festival en les anteriors edicions com Cesk Freixas, Pau Alabajos, Tona Gafarot, Mireia Vives, Borja Penalba, Sergi Carbonell, Adrià Dilmé i Paula Grande. La cançó serà presentada per primera vegada en directe per Sotrac durant la seva actuació al festival.

El Festival Espurnes compta amb la col·laboració de diverses empreses tant llagosterenques com dels pobles veïns, l'Ajuntament de Llagostera i la Diputació de Girona.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS