En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, que ha mort aquesta matinada als 75 anys. / Foto: Bisbat de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Desrés de conèixer la mort del bisba de Girona, Francesc Pardo, la nit d'aquest dijous 31 de març les mostres de condol han anat omplint els perfils de les xarxes socials de persones de l'àmbit polític, cultural i social.

Diversos consellers del Govern, com ara la titular de Justícia, Lourdes Ciuró, o la d'Exteriors, Victòria Alsina, han publicat a les xarxes el seu condol i envien una abraçada als familiars i a la comunitat cristiana.

Per altra banda, l'expresident Carles Puigdemont també ha lamentat la mort de Pardo a través de Twitter i l'ha recordat com "un bon bisbe, una bona persona i un bon amic".

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha recordat el seu "respecte a les llibertats" i assegura que serà recordat com "un bon bisbe". Per altra banda, el president de la conferència episcopal, el cardenal Juan José Omella també ha mostrat el seu condol a les xarxes.

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha mort aquesta matinada als 75 anys. Portava setmanes ingressat arran d'una llaga a l'estómac, que va obligar-lo a internar a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'hospital Josep Trueta de Girona.

A mitjans de març, el Bisbat va informar que després d'uns dies en què semblava que hi havia una progressiva millora, de cop Francesc Pardo havia tornat a empitjorar i havia entrat en situació crítica.

Aquesta matinada, el bisbe de Girona ha mort a l'hospital. Portava més de 13 anys al capdavant de la diòcesi. El Papa Benet XVI el va nomenar el 16 de juliol del 2008 i va prendre possessió del càrrec a mitjans d'octubre d'aquell mateix any.

El Bisbat de Girona ha anunciat que el proper dilluns instal·larà una capella ardent a la catedral de Girona entre les vuit i les onze del matí per tots aquells qui es vulguin acomiadar personalment de Francesc Pardo. Estarà a la capella de Corpus. La missa exequial es farà el mateix dilluns a dos quarts de dotze del migdia a la catedral de Girona

Vota el número 1

Per l'1 de desembre

COL·LABORADORS