En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La regidora de Ciutadania, Maria Àngels Cedacers; el president de la Junta de Confraries, David Fluriach, i el de la confraria de Jesús Crucificat-Manaies de Girona, Xavier Serra, durant la presentació dels actes de Setmana Santa. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els actes de la Setmana Santa a Girona començaran amb el pregó inaugural a càrrec de la periodista Míriam Díez Bosch aquest dijous al vespre a la Casa de Cultura.

I acabaran el dissabte 16 amb el concert de banda a càrrec de La Lira de Vilafamés, qui també participarà en la processó de Divendres Sant per celebrar la 25a participació a la Setmana Santa de Girona.

Aquest any, els Manaies tornaran a desfilar pels carrers de Girona. La primera sortida la faran el dimecres 13, a dos quarts de vuit del vespre, des del Castrum de Sant Lluc, per fer l'entrega del penó al pendonista d'aquest any, Robert Xifre. La segona desfilada serà dos dies després, per fer la recollida de l'estendard i sumar-se, després, a la processó de Divendres Sant.

Precisament divendres dia 15 se celebrarà l'acte principal de l'esdeveniment, amb la processó de Divendres Sant o del Sant Enterrament. Com cada any, a partir del migdia es podran visitar l'exposició de passos participants. Enguany, com a novetat, la mostra canvia d'ubicació i es trasllada a la plaça de Sant Feliu. D'aquesta manera, la plaça de la Catedral i els seus voltants quedaran lliures per a la sortida de la processó a les nou del vespre.

La programació es completa amb cites tradicionals com el concert de música Sacra de dissabte, dia 9 d'abril, a l'església del Mercadal; la celebració del Diumenge de Rams a la Catedral de Girona, o l'Exposanta, que es podrà visitar des de divendres 8 d'abril i que incorpora alguna novetat com la descripció dels passos en Braille, per a les persones cegues, o visites especials per a persones amb discapacitats sensorials.

"Aquest any, la Setmana Santa serà de nou un retrobament. Des del Dimecres de Cendra, que va donar inici a la Quaresma, fins al Diumenge de Rams, passant per alguns actes de caràcter religiós, i acabant amb la Processó del Sant Enterrament, que comptarà amb els passos, manaies i vestes, i que serà presenciada i viscuda com a patrimoni cultural i religiós per milers de gironins, gironines i espectadors d'arreu", ha dit la regidora de Ciutadania, Maria Àngels Cedacers. 

"Gràcies a l'esforç de preparació i al treball de les confraries i entitats que s'hi senten vinculades i que fan que aquesta celebració es mantingui viva", ha conclòs la regidora.

Vota el número 1

Pel 19 d'abril

COL·LABORADORS