En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Diversos estudiants amb mascareta a l'interior de l'aula. / Foto: Blanca Blay (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha concretat que la retirada de les mascaretes en interiors entrarà en vigor dimecres 20 d'abril, l'endemà que s'aprovi la mesura en el Consell de Ministres.

En una atenció als mitjans aquest dimecres després de la reunió del Consell Interterritorial de Salut a Toledo, Darias ha confirmat que durà el decret per retirar-les al primer Consell de Ministres posterior a la Setmana Santa, el dimarts 19 d'abril, i que es publicarà al BOE.

Serà quan també entrarà en vigor l'aixecament de l'obligatorietat de dur mascaretes en espais tancats.

El decret establirà com a excepcions els àmbits sanitari, sociosanitari i els transports. En aquests espais encara serà obligatori dur-ne. Darias també ha explicat que en la resta d'espais es recomanarà l'ús "responsable" de mascaretes quan hi hagi aglomeracions o a les persones vulnerables.

La titular de Sanitat ha remarcat que tampoc caldrà dur-ne en l'entorn escolar a excepció de persones vulnerables. Darias ha defensat la decisió i ha dit que respon a la proposta feta per "les persones tècniques que assessoren" al Ministeri de Sanitat.

Per la seva banda, el Departament de Salut ha celebrat que ja hi hagi data per a la retirada de la mascareta a interiors, però ha criticat que "no hi ha cap fonament científic" perquè no sigui abans de Setmana Santa.

Saljut recorda que "bona part" dels països europeus ja han fet decaure aquesta mesura per frenar la propagació de la covid-19. A parer del Departament, la decisió es podria haver pres "fa setmanes" començant pels centres escolars i de forma gradual "per veure'n l'efecte". I recorda que així ho ha posat de manifest "en nombroses ocasions" tant a la Comissió de Salut Pública com al Consell Interterritorial de Salut. A més, subratlla que aquesta opció té l'aval de societats científiques.

Per tot plegat, el Departament de Salut de la Generalitat insisteix que demorar la decisió "només fa que augmentar la creixent i menor adherència a la mesura".

Finalment, el Departament està d'acord amb mantenir la mascareta en espais "més sensibles" com centres sanitaris i sociosanitaris i el transport públic.

Vota el número 1

Pel 10 de febrer

COL·LABORADORS