Llagostera Ràdio on-line

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent. / Foto: Maria Alenyà (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'Empresa i Treball destinarà 6 milions d'euros a l'impuls de l'emprenedoria a través de dos programes: Emprèn Cat i Primer de Preacceleració.

L'Emprèn Cat preveu 4,9 milions d'euros per a l'impuls i el suport de noves iniciatives empresarials durant 2022 i 2023.

Els objectius dels ajuts són fomentar l'activitat emprenedora i la cultura empresarial, estendre l'efecte de concentració emprenedora al territori, i integrar i promoure la innovació en l'ecosistema emprenedor.

D'altra banda, el programa Primer de Preacceleració està dotat amb 1,1 milions d'euros i se centra en l'emprenedoria territorial especialitzada. El termini per presentar les sol·licituds, amb la documentació requerida, comença a partir de demà 13 d'abril i finalitza el 28 d'abril.

El programa 'Emprèn Cat' s'articula a partir de dues línies: una línia d'acompanyament a les persones emprenedores, per millorar els serveis centrats en l'itinerari de la persona emprenedora i empresària, dotada amb 2.450.000 euros. I una línia d'enfortiment de l'ecosistema, per generar nous recursos de promoció emprenedora que responguin als reptes de l'ecosistema i activin les seves oportunitats i potencialitats al territori i dotada amb 2.450.000 euros.

La quantia màxima de la subvenció serà el 100% del cost de l'activitat que es consideri subvencionable i fins a un import màxim de 60.000 euros, per entitat participant en el programa.

En la darrera edició, la convocatòria 2019-2020, es van beneficiar 113 entitats que van atendre un total de 32.621 persones emprenedores.

Pel que fa al programa 'Primer de Preacceleració', aquest rep una dotació d'1,12 milions d’euros per incentivar l'emprenedoria territorial especialitzada. Així, aquest programa vol estendre a tot Catalunya l'efecte de hub tecnològic de Barcelona de concentració d'startups, i amb aquesta voluntat, promou i incentiva la participació d'entitats representatives de tot el territori, per tal d'assolir un creixement més sostenible i sense desigualtats territorials.

El programa té les següents característiques: focalització en uns àmbits concrets i especialitzats; formació relacionada amb els reptes i oportunitats detectades prèviament; utilització de palanques o bancs de proves per impulsar els projectes; desenvolupament de projectes basats en Innovació, tecnologia i/o nous models de negoci; mentories realitzades per experts en acceleració d'startups; i creació d'startups que neixen en l’àmbit local i s’orienten a mercats globals.

A través del programa es subvenciona fins al 80% del cost del projecte amb una quantitat màxima de 60.000 euros. En la darrera edició del programa es van beneficiar 29 entitats i 307 persones emprenedores i es van pre-accelerar un total de 59 startups.