En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Imatge de l'emú que es va perdre a les gavarres.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Prop de set hores han dedicat els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals a perseguir un emú que campava per les Gavarres.

L'au es va escapar aquest dimecres d'una finca de la Vall de Sant Daniel de Girona i va anar fins al Santuari d'Els Àngels, on unes excursionistes el van veure.

Després de passar la nit al bosc, ha aparegut aquest dijous al bell mig de la carretera Giv-6701 entre els municipis de Monells i Madremanya. Ha estat aleshores quan diversos conductors han trucat al 112 advertint de la presència de l'emú.

Alguns veïns s'han vist obligats a fer maniobres al mig de la calçada per tal de no atropellar la bèstia, que corria carretera avall, en direcció a Girona.

Quan els Mossos han arribat –pels volts de quarts de vuit del matí- han trobat l'animal desorientat a prop de Madremanya. Aleshores, entre els veïns de la zona i els agents han encerclat l'animal i l'han acompanyat fins a un tancat, al veïnat del Padró, als afores de la població gironina. Allà s'hi ha estat prop d'una hora, durant la qual molts curiosos s'han acostat a veure l'ocell.

Els Mossos han aconseguit localitzar el propietari de l'emú que de seguida s'ha desplaçat fins a la zona. Al veure que l'au estava tranquil·la i en bon estat, s'ha decidit cobrir el cap de l'animal amb una manta per tal d'evitar que fugís corrent. Quan semblava que se'l podria capturar, un gos l'ha fet posar nerviós i ha acabat fugint marge avall.

Poc després s'ha avisat als Agents Rurals que han fet relleus amb els Mossos i han patrullat conjuntament per intentar trobar l'emú. A la recerca s'hi ha afegit el propietari de la bèstia amb la seva furgoneta.

Ha estat quan faltaven pocs minuts per a les dues del migdia quan un veí ha vist l'animal a l'entrada del poble al mig de la carretera. L'home, que és caçador de senglars, ha agafat la bèstia pel coll i l'ha immobilitzat fins que han arribat els Agents Rurals, que l'han reduït amb una xarxa.

Un cop atrapat han avisat l'amo que s'ha acostat a la zona. Tot i que l'ocell s'ha posat nerviós, i ha intentat escapar de nou, entre els quatre l'han pogut dominar i l'han carregat a la furgoneta del propietari que se l'ha emportat cap a la seva finca de la Vall de Sant Daniel de Girona.

Un succés similar va tenir lloc ara fa tres anys i mig a Bescanó. En aquella ocasió, però, el final per a l'animal va ser més trist. I és que els Mossos van haver de disparar fins a onze vegades per tal de matar un exemplar d'emú que campava pels voltants del Restaurant La Barca de Bescanó.

Els agents es van veure obligats a matar l'animal després d'intentar capturar-lo sense èxit. De fet, la bèstia va ferir dos agents quan intentaven posar-li una caputxa per evitar que fugís corrent. A més, en aquella ocasió els policies van haver d'enfrontar-se amb l'animal a quarts de dotze de la nit, fet que va complicar la captura.

Com que els Agenst Rurals no van poder ajudar els Mossos amb dards tranquil·litzants, i com que no es va poder localitzar el propietari, els Mossos van optar per abatre l'emú davant del perill que accedís a la carretera i posés en perill els conductors.

Vota el número 1

Pel 24 de maig

COL·LABORADORS