En directe: La formula

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Dincat ha reclamat augmentar el nombre d'exemplars de llibres en lectura fàcil, també d'adults, a les biblioteques públiques de Catalunya.

La federació afirma que actualment hi ha 42.224 llibres adaptats a les biblioteques catalanes, que representen només el 0,35% del total.

Ha afegit que és una xifra molt baixa si es té en compte que l'Associació de Lectura Fàcil calcula que el 30% de la població del territori té problemes de comprensió lectora.

Dincat ha fet també una crida a l'administració i al sector cultural perquè fomentin l'accessibilitat cognitiva, adaptant els llibres i textos per tal que tothom els pugi entendre i pugui gaudir d'una diada de Sant Jordi més inclusiva.

A través d'un manifest, la federació explica que són milers les persones que veuen vulnerat el seu dret a la cultura i a la informació, en no poder entendre la major part dels llibres i documents. Per això, reclama que s'impulsi la lectura fàcil, el mètode de creació, adaptació i validació de documents perquè siguin més fàcils de llegir i entendre.

En concret, demana que s'escriguin més llibres en lectura fàcil i que les editorials apostin per aquest format.

Una altra problemàtica amb què es troben les persones adultes amb discapacitat intel·lectual és que moltes vegades es veuen obligades a llegir llibres o contes infantils, per la manca de publicacions de les novel·les en lectura fàcil.

Dincat ha aprofitat per reivindicar que els documents oficials, els formularis, les webs, les lleis o les receptes mèdiques, també haurien d'estar en lectura fàcil.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS