En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, amb la resta de portaveus dels grups municipals en una Junta de Portaveus. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La polèmica pel vídeo de l'alcalde de Caldes de Malavella intentant fer fora els ocupes d'una propietat seva amenaçant-los amb una destral encara cueja.

Ahir dilluns al vespre l'alcalde va convocar una Junta de Portaveus per donar les explicacions pertinents a tots els regidors de l'oposició.

A la sortida, el portaveu de l'equip de govern local, Sergi Mir, va destacar que Salvador Balliu ha respost a tots els dubtes que li han plantejat els regidors. Mir ha recordat que l'alcalde "es va trobar sobrepassat" i ha tornat a demanar disculpes pel seu comportament.

En la trobada, que va durar una hora aproximadament, els grups a l'oposició (ERC, Som Caldes i En Comú Podem) van reiterar la seva petició perquè l'alcalde dimitís després del seu comportament. Malgrat tot, el portaveu del govern ha anunciat que encara no han oficialitzat aquesta petició de dimissió.

Mir va avançar que els portaveus han assegurat que "a hores d'ara no sabien" si seguirien endavant o no amb aquesta petició després d'analitzar totes les respostes que ha donat Balliu.

Per altra banda, el govern local ha retret a l'oposició que hagués demanat la dimissió de Balliu "en calent" aquest mateix diumenge a través d'un comunicat de premsa. Sergi Mir ha lamentat que la resta de formacions no s'haguessin esperat a "escoltar" les respostes de Balliu.

El que sí que ha expressat el portaveu del govern és que els regidors de les formacions de Junts per Caldes i PSC (que formen el govern municipal) és que Balliu compta amb "tot el seu suport". "És un bon alcalde que s'ha trobat amb un problema personal", ha afegit Mir.

En paral·lel, el govern local ha posat de manifest que el vídeo posa de manifest que "tenim un problema molt greu amb les ocupacions delinqüencials". Segons Sergi Mir, el municipi i la comarca de la Selva fa anys que pateix una onada d'ocupacions en cases, sobretot en urbanitzacions apartades, que posteriorment es fan servir per a usos delictius com ara plantacions de marihuana.

El polèmic vídeo que s'ha viralitzat aquest cap de setmana és una gravació del Dilluns de Pasqua. En el vídeo es veu com Salvador Balliu amenaça a tres ocupes perquè marxin d'una casa que era propietat seva amb una destral. Amb l'eina a la mà, els exigeix que marxin abans de les dues. Un dels ocupes porta un pal a la mà.

L'alcalde de Caldes de Malavella va explicar que havia anat a casa seva perquè pensava que els ocupes ja havien marxat, però quan va ser a dins se'ls va trobar. Els dos homes i la dona el van increpar amb pals i el van fer fora "a empentes i cops". L'alcalde, va intentar defensar-se amb el que tenia més a mà, una destral.

Vota el número 1

Per l'1 de desembre

COL·LABORADORS