En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Un instant de la Festa de la Malavella amb el gegant de la Malavella. / Foto: Ajuntament de Caldes de Malavella

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Caldes de Malavella tornarà a celebrar aquest cap de setmana la Festa de la Malavella, amb tots els actes presencials després de dos anys.

Una celebració que uneix esoterisme i misteri a partir del fil conductor de la llegenda feudal de La Malavella. Una de les festivitats més importants que celebra el municipi de la Selva.

Es durà a terme des del divendres 29 d’abril al diumenge 1 de maig i arrencarà amb un pregó i seguidament un espectacle de gegants a càrrec de la Colla Gegantera de Caldes sota el nom de “El retorn del seguici de la Malavella”. Aquest 2022 el pregó anirà a càrrec de la Malavella d’honor, Mari Pau Huguet.

Durant l’acte inaugural també es farà entrega dels guardons de les Malavelles Caldenques d’honor i que homenatge a tres dones del municipi que compleixen el seu 65è aniversari i han realitzat alguna tasca rellevant en el teixit associatiu i social de Caldes. També s’entrega les Malavelles d’Honor, un títol honorífic entregat a una dona catalana que ha tingut un paper important en la difusió de la cultura i les lletres.

L’endemà dissabte 30 d’abril, hi haurà un mercat nocturn esotèric i la celebració de la Dansa de la Malavella, com també la Nit de bruixes precedida de la Rua de la Malavella i en Suc de Bruc.

La jornada també comptarà amb diverses activitats com tallers i un concert a càrrec de Popurissa Band.

L’últim dia de la Festa de la Malavella, el diumenge 1 de maig, es farà una pujada a Sant Maurici i al Castell de la Malavella. Tancarà la festa un acte on es farà fora la Malavella del municipi.

Segons explica la llegenda, la Malavella era una dona vella i lletja, dolenta i poderosa, que tenia tot el poble de Caldes atemorit a causa dels abusius tributs que els exigia. Vivia al Castell de la Malavella, al turó de Sant Maurici al costat de l’ermita del mateix nom, a uns 4 Km del nucli de Caldes.

La Malavella tenia molt de poder per què tenia un pacte amb el diable mitjançant el qual havia de menjar cada nit un cor de nen petit. El seu ajudant, el geperut Sucdebruc, baixava cada vespre a la Vila de Caldes i raptava una criatura que seria sacrificada.

L’origen del seu poder el va descobrir un noi foraster, en Maurici, va entrar a treballar en el Castell, i en veure-hi coses estranyes una nit va seguir d’amagat en Sucdebruc. Després d’enfrontar-se amb en Maurici, tot el poble de Caldes va aconseguir foragitar-la, i va fugir tot amenaçant ” Tornaré, tornaré!”.

Vota el número 1

Pel 7 d'octubre

COL·LABORADORS