En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La presentació de la manifestació de l'1 de maig a Girona. / Gemma Tubert (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els carrers de Girona tornaran a reivindicar els drets laborals el proper 1 de maig en la manifestació convocada pels sindicats CCOO i UGT.

"El primer 1 de maig després de dos anys que recuperem les manifestacions al carrer", ha assegurat durant la roda de premsa d'aquest dijous la secretaria general de CCOO a Girona, Belén López.

"I tenim moltes raons: volem una millor distribució de la riquera, acabar amb les desigualtats i toca parlar de salaris", ha afegir el d'UGT, Maxi Rico.

En una roda de premsa conjunta, els dos sindicats han reivindicat la reforma laboral i unes incipients millores que ja s'estan "començant a notar" però han assegurat que encara hi ha molts "reptes" per endavant. Entre ells, superar la "crisi" de preus que no està vinculada la guerra d'Ucraïna sinó que, segons els sindicats, està directament relacionada amb l'increment del preu de l'energia.

En aquest sentit, López diu que les empreses estan apujant preus per aquests increments dels costos però que en canvi, no s'està ajudant els treballadors. "Nosaltres no estem disposats que els treballadors tornin a pagar la crisi que no han generat i menys quan algú n'està traient benefici", ha insistit.

Per la seva banda, Rico ha dit que hi ha un clar empobriment de les classes treballadores que "s'està veient cada cop més a les comarques gironines". Especialment, ha dit, al sector de l'hostaleria, amb un "model caduc i una elevada taxa d'explotació". "Hem d'anar cap a altres models però sinó ho passarem malament a Girona", ha afegit.

López ha afirmat, a més, que aquest any s'han de negociar molts convenis i que "si no som capaços d'establir uns criteris marc, tindrem molta conflictivitat laboral perquè si puja el nivell de vida però no pugen els salaris..". "S'ha d'apel·lar a la responsabilitat de tothom", ha afegit la responsable de CCOO.

La manifestació començarà a la plaça Independència a les 12 del migdia, amb parades a la subdelegació del govern espanyol i la delegació del Govern, i acabarà a la plaça del Vi.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS