Llagostera Ràdio on-line

Imatge dels treballs d'enderroc de la casa. / Foto: Enric Sánchez (LLR)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Llagostera recupera un tram de l'antiga muralla medieval amb l'enderroc de la casa que hi havia adossada.

El consistori ha començat a enderrocar aquest dijous una casa que s'havia construït adossada al mur, al tram que envolta l'antic castell (on actualment hi l’Ajuntament).

L’enderroc s’ha tirat endavant després d'arribar a un acord amb el propietari de la casa, a qui li ha expropiat l'habitatge a canvi de 72.000 euros.

Ara, un cop les màquines han acabat de tirar a terra la casa i enretirin la runa, Llagostera rehabilitarà el pany de muralla que fins ara quedava ocult i convertirà la resta de l'espai en una zona verda.

L'actuació, inclosa al Pla de Barris, completarà l'alliberament de tota la part de muralla medieval que recull el planejament urbanístic del municipi.

La casa afectada ocupava el número 14 del carrer Processó, i s'havia construït recolzada a l'antiga muralla medieval. La casa tenia una superfície de 93,82 metres quadrats.

Segons explica l'arquitecte municipal, Carles Soler, amb l'enderroc de l'habitatge l'Ajuntament allibera tota la part de muralla que, segons recull el planejament urbanístic, ha de quedar a la vista.

En total, el consistori invertirà 47.743 euros per dur a terme aquests treballs. Tota l'actuació, inclòs l'enderroc, es duu a terme en el marc del Pla de Barris que aporta per part de la Generalitat el 75% de la despesa.