En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El 84% de les infermeres catalanes ha patit algun tipus d'agressió, física com empentes, retencions involuntàries, cops de puny… o verbal com amenaces, vexacions, insults-, al llarg de la vida laboral.

Unes agressions realitzades per part de pacients o familiars, segons dades d'una enquesta del Sindicat d'Infermeria SATSE.

L'enquesta s'ha realitzat a un total de 7.359 infermeres de totes les comunitats autònomes, a més de Ceuta i Melilla, amb l'objectiu de fer una radiografia de la violència en l'àmbit sanitari.

De les infermeres agredides, el 46% ho ha estat fins a 5 vegades; el 18%, en una única ocasió; el 17%, entre 6 i 10 ocasions i el 19%, en més de 10. Les agressions més freqüents són insults (81%) i amenaces (76%), seguides per les vexacions (32,5%). El 77% dels enquestats pensen que l'ambient laboral en els centres sanitaris i sociosanitaris, així com la relació amb els pacients, ha empitjorat en els 2 últims anys.

Davant d'aquestes dades, el sindicat SATSE demana a les administracions i empreses sanitàries que actuïn "de manera conjunta, coordinada i eficaç" amb una llei estatal que lluiti contra el que, adverteix, és un "greu problema que afecta especialment el col·lectiu d'infermeres per la seva relació més estreta i pròxima amb el pacient i els seus familiars".

Vota el número 1

Pel 21 de juny

COL·LABORADORS