En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

La presidenta de l'ATA, Esther Torrent, en un moment de l'assemblea anual que ha celebrat l'entitat a la Cambra de Comerç de Girona. / Foto: ATA

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava – Pirineu de Girona (ATA) ha avisat al Govern que volen que la nova llei de Turisme es faci amb el consentiment del sector.

La presidenta de l'entitat, Esther Torrent, ha explicat en l'assemblea anual de l'ATA que ja han demanat al conseller d'Empresa i Treball i a la directora general de Turisme que es consensuï la normativa amb els empresaris turístics i, específicament, amb els empresaris dels apartaments turístics.

Torrent ha reivindicat el sector dels apartaments, ja que és l'allotjament turístic reglat més important de les comarques gironines amb 190.000 places ofertades actualment. Per això l'entitat preveu mantenir la defensa jurídica del sector com una de les prioritats en els propers mesos. Aquesta defensa jurídica passa perquè es tingui en compte als Habitatges d'Ús Turístic (HUT) en la redacció de normatives.

La presidenta de l'ATA ha lamentat que els empresaris que gestionen apartaments siguin sotmesos cada vegada a més pressió per part de les administracions, posant especial èmfasi en les ordenances que es fan des dels ajuntaments.

Esther Torrent creu que a vegades es posa pressió de "manera arbitrària i poc fonamentada" al sector i exigeix que es consensuïn les normatives amb els empresaris per garantir la seva activitat.

Per altra banda, la presidenta s'ha compromès en seguir lluitant contra l'intrusisme. Una mostra d'aquesta lluita és el conveni que s'ha firmat amb el Col·legi d'Administradors de Finques de Girona per unir esforços i aconseguir que l'oferta legalitzada d'habitatges d'us turístic a la demarcació sigui cada vegada més majoritària.

Sobre la temporada turística, Esther Torrent ha valorat positivament la Setmana Santa que ha tornat a la normalitat en xifres d'ocupació. Això fa preveure un bon estiu al sector si no hi ha entrebancs. A més, fa mesos que s'estan fent reserves anticipades, part d'elles provenen de turistes estrangers que ja planegen la seva estada a la demarcació gironina.

Vota el número 1

Pel 9 de desembre

COL·LABORADORS