En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El carrer Jeroni Real de Fontclara, amb la discoteca Nou Platea, on es va celebrar la festa Project X en què uns joves van fer tocaments a una noia mig nua. / Foto: Xavier Pi (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La festa es va fer el 28 d'abril, dins els dijous universitaris que celebra la discoteca Nou Platea de Girona (i que reben el nom de Tsarau).

La festa es va batejar com a Project X, i dies abans per xarxes socials ja s'anunciava que seria "la més bèstia de l'any" . Se sortejarien una ampolla d'absenta, un Satisfyer, un consolador Egg i unes manilles.

"Tsarau obre les seves portes per liar-la fort, les barres es convertiran en fonts de xarrups i la pista en un show extrem", deia l'organització poques hores abans de celebrar-la. "Animació, llançament de samarretes, regals, sortejos, pluja de crispetes, maquilladores i sorpreses que no podem revelar", afegia un post a xarxes socials.

En un dels vídeos que s'ha difós d'aquella nit s'hi veu com dos joves fan tocaments a una noia que va nua de cintura en amunt. Els joves -un dels quals tampoc duu samarreta- la magregen i li arriben a llepar i fer petons als pits.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, critica que les imatges són "indignes" i que reflecteixen un model d'oci per al jovent "clarament masclista" en què "es mercantilitza el cos d'una dona". "Fomenten actituds que en cap cas pensem acceptar", subratlla Madrenas, que també demana de manera explícita que el vídeo no continuï circulant.

Tan bon punt l'Ajuntament va tenir coneixement del vídeo, la Policia Municipal va fer un informe que ha derivat en l'obertura d'un expedient. "L'atestat explica i detalla el què passa a les imatges; a partir d'aquí s'ha mirat qui era el gestor del local, quines persones hi van participar i si es va pagar o no a aquesta dona", ha concretat l'alcaldessa.

De moment, explica Madrenas, l'expedient administratiu s'ha obert perquè el gestor de la discoteca Tsarau no tenia permís per fer aquest tipus d'espectacle "amb la participació de públic i on se'ls animava a participar-hi". "Si es pot dir que això sigui un espectacle", hi afegeix l'alcaldessa.

"En cap cas allò que es veu a les imatges és acceptable", diu Madrenas, que precisa que l'expedient administratiu per no tenir permís és "la fórmula" que han trobat per rebutjar aquest model d'oci.

El gestor del local s'enfronta ara a una multa que s'estén des dels 1.000 fins als 10.000 euros. "Espero que l'expedient acabi amb una sanció contundent, perquè mai tolerarem que es mercantilitzi d'aquesta manera el cos d'una dona", afirma l'alcaldessa amb rotunditat.

A més, l'Ajuntament també ha posat el cas en mans dels seus serveis jurídics per si es pot obrir una altra via més enllà de l'administrativa. "Però com a mínim, entenc que ja estem parlant d'una multa important; espero fer canviar d'idea aquells empresaris que es pensin que això és adequat a la societat actual", diu Madrenas.

"Espero que això no passi ni aquí ni enlloc més, perquè nosaltres actuarem de manera contundent cada cop que ens trobem amb una situació tan lamentable com aquesta", conclou l'alcaldessa de Girona.

Per la seva banda, la patronal de l'oci nocturn Fecasarm assegura que el vídeo on es veuen dos joves fent tocaments a una noia mig nua en una discoteca de Girona s'emmarca en un espectacle eròtic en què no hi va haver "sexe explícit".

la patronal explica que aquella nit el local va contractar professionals -també hi havia un noi que es va despullar- i que tant ell com ella anaven cridant voluntaris a l'escenari i els guiaven sobre allò que havien de fer.

El portaveu de la Fecasarm, Joaquim Boadas, diu que en cap cas hi ha "conducta sexista ni vexació". Pel què fa al motiu que ha comportat l'obertura de l'expedient per part de l'Ajuntament -la manca de permís- Boadas demana a la Generalitat "una interpretació clara del reglament" per saber què poden fer els locals.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS