En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Segons les xifres de l'Associació de Celíacs de Catalunya, són 323 els establiments del sector de la restauració acreditats gratuïtament per l'Associació, un 0,85% dels 37.000 existents.

Afegeixen que més del 80% dels establiments que ofereixen menjar sense gluten no compleixen el reglament europeus sobre la informació alimentària facilitada al consumidor i sobre l'etiquetatge dels productes sense gluten en productes no envasats.

L'organització atribueix aquesta situació a la poca informació que l'administració pública facilita als restauradors, així com a la manca de seguiment en el compliment de les normatives europees.

Davant d'això, ha impulsat la campanya 'La celiaquia es combat a la taula', una doble crida a restauradors perquè acreditin els seus establiments com a segurs a través del servei gratuït de l'entitat i a les administracions perquè intensifiquin la tasca de control.

Des del 2014 han augmentat en més d'un 600% les reclamacions que rep l'associació per intoxicacions en establiments no acreditats que ofereixen productes sense gluten. Aquesta situació ha estat denunciada davant l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària i l'Agència de Salut Pública de Catalunya, però des de l'associació asseguren que no s'han imposat les revisions als establiments per part de l'administració pública.

Celíacs de Catalunya ha posat en marxa el Projecte Restauració, a través del qual ofereix formació gratuïta als restauradors, informació al col·lectiu celíac sobre el risc que suposa menjar als restaurants no acreditats i gestionar les reclamacions per contaminació.

També s'està fent una tasca de conscienciació als centres educatius. En el marc d'aquest darrer projecte i coincidint amb el Dia Internacional de la Celiaquia, 173 centres escolars oferirà aquest dilluns un menú sense gluten a tots els alumnes.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS