En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Els alumnes del batxillerat d'arts escèniques de la Salle. / Foto: Aleix Freixas (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Després de tancar amb èxit la fase beta, el Festival Z dedicat a promocionar les produccions d'arts escèniques dels joves encara una nova edició amb més dies de programació.

Enguany es farà durant quatre jornades, del 7 al 10 de juliol. La programació comptarà amb 14 companyies teatrals que mostraran als espectadors les seves creacions.

Cinc d'elles representaran funcions que ja tenen totalment finalitzades i que estan en gira. També n'hi haurà quatre que estan en procés de creació en una residència i mostraran un 'work in progress' al públic. Finalment, n'hi haurà cinc més que presentaran creacions que estan en fase de preproducció.

La programació del festival arrencarà el 3 de juny a Lloret de Mar on es presentarà un projecte elaborat pels alumnes del batxillerat d'arts escèniques de la Salle amb la col·laboració de joves tutelats i extutelats d'entre 16 i 18 anys. Junts representaran 'Avui és demà', un espectacle creat a partir de la producció 'Que s'acabi el món és culpa meva' de la companyia la Intempèrie.

'Que s'acabi el món és culpa meva' també es podrà veure dins de la programació d'enguany al Festival Z, serà el 9 de juliol a les 6h de la tarda. Abans el públic podrà veure el documental de com s'ha fet el procés de creació d'aquest espectacle que veurà la llum a Lloret de Mar.

A banda, hi ha una acció sorpresa que s'està organitzant des del mateix festival on hi participaran una quarantena de persones. Es tracta de 'Longitud d'ones' i s'emmarca en el projecte Antenes. El lloc encara està per concretar però aquesta proposta es podrà veure el dia 7 de juliol a les 6h de la tarda.

El dia 9 a les 10h del matí hi haurà una taula rodona amb alguns gestors culturals per debatre quins espais ha de tenir la cultura jove. Els organitzadors del festival confien en què d'aquesta taula rodona en surti una llei de teatre de Catalunya, que fins ara no existeix.

A banda de créixer en dies i en municipis, el Festival Z també ha ampliat els seus espais. Si bé les jornades professionals es faran al Canal de Salt, les funcions es repartiran entre el Teatre Municipal de Girona i l'auditori de la Mercè.

Aquest any, la programació manté el format de "ruta", en què els espectadors que ho vulguin podran veure totes les propostes del festival i cap d'elles se solaparà en horaris.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS