Llagostera Ràdio on-line

El conseller Roger Torrent, acompanyat de la directora general de la Inspecció de Treball de Catalunya, Mari Luz Bataller, i del secretari de Treball, Enric Vinaixa, presenten, en roda de premsa, el balanç d’actuacions de la Inspecció de Treball de 2021. / Foto: Ethan López (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'Empresa i Treball ha assegurat aquest dilluns aconseguir que 22.966 persones treballadores passin de tenir un contracte temporal a un contracte indefinit el 2021.

El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha comentat que el balanç és "més que positiu" tenint en compte la "complexa" conjuntura socioeconòmica, la creixent petició d'inspeccions i l'esforç d'Inspecció de Treball de Catalunya a l'hora d'optimitzar els recursos i els efectius disponibles.

El conseller Torrent ha destacat que l'any 2021 es van transformar 22.966 contractes temporals en indefinits en el marc de la lluita contra el frau en la contractació, fet que ha suposat un augment del 106% en relació a l'any 2020: es va regularitzar "correctament" la situació laboral de prop de 23.000 persones "que es veien perjudicades pel fet de treballar amb contractes temporals, quan havien de ser indefinits", ha afegit el conseller, que ha comparegut al costat de la directora general de la Inspecció de Treball de Catalunya, Mari Luz Bataller, i el secretari de Treball, Enric Vinaixa.

Segons el balanç, les actuacions realitzades l'any 2021 s'han incrementat un 5,7% respecte el 2020, un total de 99.485 actuacions de les quals 58.073 s'han dut a terme per Inspecció de Treball de Catalunya. D'aquestes actuacions, el 51% han estat a Seguretat i Salut, el 28% a Relacions Laborals, el 10% a Ocupació i Estrangeria, el 8% a Seguretat Social i el restant 2,5% a altres.

Les infraccions proposades també pugen un 36,7% respecte l'any 2020, amb un total de 13.607 infraccions proposades, de les quals el 43% de denúncies finalitzen amb una proposta d'infracció i el 58% d'Investigacions d'accidents de treball finalitza amb proposta infracció. El total econòmic de les propostes de sanció del Sistema de la Inspecció de Treball a Catalunya ha estat de 43.358.000 euros. D'aquesta quantitat, 32.092.516 euros corresponen a les proposades per la Inspecció de Treball de Catalunya.

Els incompliments més habituals en les relacions laborals aquest 2021 han estat el temps de treball, que ha passat de 994 a 1.804 infraccions, seguida de la transgressió normativa en contractes de treball i salaris, rebuts de salaris i quitances. Pel que fa als incompliments en Seguretat i Salut, els més habituals són els relatius a màquines i equips de treball, condicions de seguretat en els llocs de treball i Formació i informació a treballadors.

En ocupació i estrangers, els incompliments més comuns són els permisos de treball per compte d'altri, la integració laboral de discapacitats i els permisos de treball per compte d'altri. Els tres incompliments més habituals en l'àmbit de la Seguretat social són l'afiliació i alta de treballadors per compte d'altri, les altes fora de termini i la prestació per desocupació.

També han incrementat un 4,9% els requeriments fets aquest 2021. La xifra ha arribat als 25.131 requeriments fets, un 86,4% del tota de requeriments han estat en Seguretat i Salut.

Aquest 2021 s'han realitzat 29.072 visites al Centre de Treball, un increment del 12% respecte l'any 2020, de les quals 18.822 han estat realitzades pel ITC. D'aquestes, 960 han estat amb companyia policial i 535 en horari nocturn o festiu, la suma de les quals representa el 8% del total de les visites.

Pel que fa a expedients finalitzats, l'increment d'aquests respecte l'any 2020 ha estat de l'1,2% arribant als 56.629 expedients finalitzats, dels quals 30.879 han estat conclosos per l'IT.

En Igualtat, l'any 2021 es van realitzar 808 actuacions, un 46,4% més que l'any anterior, i un total de 187 infraccions de 49 que hi van haver del 2020, un increment del 281,6% de les infraccions en aquest àmbit. Les actuacions més habituals són les relacionades amb els plans d'igualtat, el protocol d'assetjament sexual i la discriminació per raó de sexe. Entre les línies d'actuació de les inspeccions, Torrent ha destacat que l'equitat és una de les "prioritats" de la inspecció.

Pel que fa al temps de treball, Inspecció de Treball de Catalunya ha realitzat 3.381 actuacions durant el 2021, un 13,8% més que l'any anterior. Les infraccions han arribat a 1.905, un increment del 73,8%. Els sectors més repercutits per aquesta mena d'inspeccions són el del Comerç a l'engròs i al detall, les activitats administratives i serveis auxiliars, les indústries manufactureres, l'hostaleria i el transport.

La directora General de la Inspecció de Treball de Catalunya, Mari Luz Bataller, ha explicat que Inspecció de Treball només programa un 15% de l'activitat planificada i ha recordat que a la demarcació de Barcelona hi ha 71 inspectors amb capacitat de planificar un 9% de l'activitat inspectora; a Girona n'hi ha 14 inspectors que planifiquen el 33%; a Lleida n'hi ha 5 que planifiquen un 35% de la seva activitat; i a Tarragona n'hi ha 14 que planifiquen un 22% de l'activitat.

La directora general de la Inspecció de Treball de Catalunya, Mari Luz Bataller, ha apuntat que aquelles empreses que tenen una activitat amb contractes temporals, quan arriba el moment de rescindir el contracte, no s'abona al treballador la indemnització que li pertoca. En aquest sentit, ha destacat que s'han retornat a mans dels treballadors 188.679,03 euros.

Les actuacions en el control d'indemnitzacions en l'extensió de contractes temporals ha arriba a les 500 actuacions el 2021, de les 89 realitzades el 2020, un increment del 461,8%. Les infraccions han estat 177, un 532,1% més.

El conseller Torrent ha afegit que Inspecció de Treball de Catalunya durà a terme campanyes específiques en sectors més afectats pel cop de calor de l'estiu com són el de la construcció i l'activitat agrària.

El conseller d'Empresa i Treball ha apuntat que del context en què ens trobem es desprenen els reptes de reforçar la plantilla d'inspectors amb un augment de 10 professionals que s'incorporaran el 2023, adaptar-se a les noves realitats i incorporar les eines digitals economia digitalitzada, adreçar campanyes informatives teixit productiu més vulnerable i per últim demanda sindical, igualtat, serveis de prevenció i temps del treball.