En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Voluntàries de la Creu Roja descarregant caixes d'aliments. / Foto: Creu Roja Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Creu Roja Girona i 25 organitzacions associades de repartiment, ja comencen a repartir els productes d'alimentació de la primera fase del Programa d'Ajuda Alimentària a les persones més desafavorides.

Durant les pròximes setmanes, prop de 350.000 quilos d'aliments arribaran a les famílies en situació de vulnerabilitat del país a través de Creu Roja, entitat encarregada del 50% de la distribució d'aquest programa juntament amb la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (FESBAL).

El programa està cofinançat en un 100% pel fons d'Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d'Europa (REACT-UE) per incrementar el suport al Fons d'Ajuda Europea per a les persones més Desfavorides (FEAD) per tal d'abordar la situació dels qui s'han vist afectats socialment i econòmicament per la crisi de la COVID-19.

El Programa FEAD contribueix a pal·liar les pitjors formes de pobresa, subministrant ajuda no financera a les persones més desafavorides en forma d'aliments i mitjançant activitats d'inclusió social.

El Programa 2022 es desenvoluparà en dues fases en què es té previst atendre més de 18.500 beneficiaris a qui es distribuiran prop de 700.000 quilos d'aliments.

A més del lliurament de l'aliment, totes les organitzacions oferiran com a mesura d'acompanyament bàsic informació sobre els recursos socials més propers, elaborada pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030.

La cistella d'aliments que es lliura a les persones beneficiàries d'aquest programa conté productes essencials, de fàcil transport i emmagatzematge. Així, per a aquesta primera fase s'inclouen llet, oli d'oliva, arròs blanc, mongetes cuites, conserva de tonyina, macarrons, tomàquet fregit en conserva, galetes, macedònia de verdures en conserva, fruita en conserva, cacau soluble i potets infantils d'arròs amb pollastre i de fruita per a les famílies amb infants a càrrec seu.

Fins a 18.977 persones es beneficiaran d'aquests productes que es distribuiran des de les organitzacions associades a la Creu Roja en aquesta primera fase.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS